bannerPos

Infomøde om generationsskifte

11-09-2019 16:44

Når Folketingets arbejdsår starter 1. oktober, er det en god idé at have øjne og ører åbne, hvis man står foran et generationsskifte i familieregi.

Den socialdemokratiske regering har nemlig bebudet, at den vil forsøge at hæve gaveafgiften i forbindelse med generationsskifte fra 6 til 15 procent. Det kan i mange tilfælde gøre en forskel på adskillige hundredetusinde kroner i et generationsskifte.

Samtidig kan en ændring i ejendomsavancebeskatningen fra 42 til 56 procent endda have endnu større betydning.

- Det kan således have stor betydning for det udgangspunkt, som næste generation får inden for landbruget, siger regnskabschef Niels Erik Madsen, Sagro.

Så vil man være sikker på at undgå de drastiske følger, skal man reagere nu.

- Det er tæt på at være sidste udkald, men det kan nås endnu, siger Niels Erik Madsen.

Derfor arrangerer Sagro to informationsaftener, hvor interesserede kan høre om, hvordan de bedst – og hurtigt – griber et generationsskifte an.

Møderne finder sted mandag den 16. september hos Sagro i Herning og 18. september på Gram Slot. Der lægges ud med spisning, og dernæst kommer forsamlingen igennem punkterne »Gør din ejendom salgsklar«, »Markedet set fra købers synspunkt«, »Hvordan med skat, pension og sociale ydelser ved salg« og endelig »Hvilke juridiske faldgruber skal du kende som sælger«.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next