bannerPos

Infomøde om generationsskifte

Redaktionen

11-09-2019 16:44

Når Folketingets arbejdsår starter 1. oktober, er det en god idé at have øjne og ører åbne, hvis man står foran et generationsskifte i familieregi.

Den socialdemokratiske regering har nemlig bebudet, at den vil forsøge at hæve gaveafgiften i forbindelse med generationsskifte fra 6 til 15 procent. Det kan i mange tilfælde gøre en forskel på adskillige hundredetusinde kroner i et generationsskifte.

Samtidig kan en ændring i ejendomsavancebeskatningen fra 42 til 56 procent endda have endnu større betydning.

- Det kan således have stor betydning for det udgangspunkt, som næste generation får inden for landbruget, siger regnskabschef Niels Erik Madsen, Sagro.

Så vil man være sikker på at undgå de drastiske følger, skal man reagere nu.

- Det er tæt på at være sidste udkald, men det kan nås endnu, siger Niels Erik Madsen.

Derfor arrangerer Sagro to informationsaftener, hvor interesserede kan høre om, hvordan de bedst – og hurtigt – griber et generationsskifte an.

Møderne finder sted mandag den 16. september hos Sagro i Herning og 18. september på Gram Slot. Der lægges ud med spisning, og dernæst kommer forsamlingen igennem punkterne »Gør din ejendom salgsklar«, »Markedet set fra købers synspunkt«, »Hvordan med skat, pension og sociale ydelser ved salg« og endelig »Hvilke juridiske faldgruber skal du kende som sælger«.

Gem sæsonens fosfortilførsel til foråret

DAP har for alvor fundet vej til landets bedrifter, hvor den kvælstofholdige NP-gødning anvendes flittigt – ikke mindst i forbindelse med den højaktuelle efterårsgødskning af vintersædsmarkerne. Men der er god grund til at anvende DAP med omtanke – ellers kan det mærkes på pengepungen og potentielt set også udbyttet.

Peder Philipp stopper i Danish Crown Beef

Efter næsten tre årtier som bestyrelsesmedlem og over 20 år som formand for Danish Crown Beef har Peder Philipp valgt ikke at genopstille, når der er valg senere på året, oplyser Danish Crown.

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.
Side 1 af 1634 (32669 artikler)Prev1234567163216331634Next