Vil øge professionalisme i landbrugsbestyrelser

Det kræver øget professionalisme at være medlem af en bestyrelse i en forening. Også i landbruget, og derfor er Seges Akademi, Agri Nord, LandboThy og Djursland Landboforening gået sammen om at tilbyde et nyt kursus, der skal gøre noget ved den udfordring.

- Der er blevet strammet en del op på regler og ansvarsområder hos bestyrelsesmedlemmerne. Det er vigtigt, at man kender til sine forpligtigelser, når man træder ind i et bestyrelsesarbejde, forklarer Carsten Sørensen, afdelingsleder Driftsøkonomi, Djursland Landboforening.
 
Bestyrelsesarbejdet er i dag langt mere professionelt end tidligere. Det stiller krav til medlemmerne om specialiseret viden inden for en lang række områder. Carsten Sørensen, som tidligere har siddet i en bestyrelse som formand i en årrække, overvejer selv at tage kurset.
 
- Jeg er blevet klogere, end jeg var dengang. Der var mange ting, som jeg ikke dengang gjorde mig tanker om. Hvor mine grænser var, og hvordan man eksempelvis sammensatte den rette bestyrelse. Jeg vil gerne lære mere, og samtidig jeg synes, jeg har noget at bidrage med, fortæller han.
 
Kurset er målrettet bestyrelsesarbejdet i landbrug, og deltagerne bliver undervist i at håndtere den langsigtede planlægning samt det værdiskabende bestyrelsesarbejde. Kurset henvender sig til landmænd og landbrugsrådgivere og forløber sig over fire dage samt en afsluttende eksamen.
Giver overblik
Efter kurset har deltagerne eksempelvis overblik over det juridiske ansvar som bestyrelsesmedlem. Herudover har deltagerne fået redskaber til at analysere virksomhedens udviklingsbehov og formulere en strategi på områderne samt fået sat fokus på at udvikle bestyrelsens kompetencer, så den øger sin værdi for virksomheden.
 
Uddannelsen afholdes i perioden maj/juni 2018 og den endelige dato fastsættes, når der er minimum 1titilmeldte. Der er lige nu otte tilmeldte. Undervisningsdagene og eksamen afholdes hos AgriNord.

Læs også