Museum sætter dansk landbrug til debat

Er Danmark stadig et landbrugsland? Det spørger Det Grønne Museum, tidligere Dansk Landbrugsmuseum, provokerende om, når forskere, landboforeningsformand og museumsgæster onsdag den 25. april skal debattere landbrugets betydning i dag.

I en tid med et fald i antallet af danske landmænd og konstant affolkning af landområder, rejser spørgsmålet sig: Har dansk landbrug overhovedet nogen betydning i dag?

Det spørgsmål undersøger Det Grønne Museum onsdag den 25. april sammen med lektor Jesper Sølver Schou, Ph.D Rasmus Blædel Larsen og Christian Jensen, der er formand for Landboforeningen Kronjylland.

Til debatarrangementet ’Er vi stadig et landbrugsland?’, som er en del af Forskningens Døgn, debatteres spørgsmålet af forskere, landboforeningsformand og museumsgæster.

Blandt oplægsholderne er lektor ved Københavns Universitet og hovedforfatter på rapporten Landbrugets Økonomi, Jesper Sølver Schou, der fortæller om dansk landbrugs økonomiske betydning, nu og fremover.

Til at belyse landbrugets kulturelle rolle i Danmark kommer Ph.D Rasmus Blædel. Udover at have skrevet Ph.D om landbrugets kultur, driver han også landbrugsbloggen Stofskifte og er stemmen bag Landbrugsmagasinet på den2radio.

Som repræsentant for landbruget vil gårdejer og formand fra Landboforeningen Kronjylland, Christian Jensen, fortælle om landbrugets syn på sam- og fremtid. Herefter vil de tre oplægsholdere svare på spørgsmål fra salen.

Læs også