bannerPos

Stor konference markerede 100 år for Landbrugsrådet

I Axelborgsalen markerede Landbrug & Fødevarer i går ved en konference, at det er 100 år siden, at Landbrugsrådet blev dannet. Foto: Lasse Ege Pedersen

Lasse Ege Pedersen

21-06-2019 13:12
100 års-jubilæum i Landbrugsrådet blev i går markeret på Axelborg ved en konference, hvor der blev set ind i fremtiden. Direktørerne i landets fire største landmandsejede virksomheder stod blandt andet på samme scene for første gang.

I en tætpakket Axelborgsal markerede Landbrug & Fødevarer i går eftermiddag og aften, at det er 100 år siden, at Landbrugsrådet blev dannet.

Men i stedet for at se tilbage på de seneste 100 år så blev der i stedet set fremad. Til det formål havde man inviteret de fire topchefer for Arla, Danish Crown, DLG og Danish Agro til at komme og tale. De fire virksomheder tilsammen omsætter for over 220 milliarder kroner.

Ifølge Landbrug & Fødevarer var det første gang, at de fire topchefer, Peder Tuborgh, Jais Valeur, Kristian Hundebøll og Hennning Haahr, stod på samme scene.

Og selvom det nok havde været en større overraskelse, hvis de havde sagt andet, så var det en flok optimistiske topchefer, der talte i salen, hvor flere af de fire virksomheders bestyrelser var til stede.

- Det går godt. Vi har lige fået vores sidste månedsregnskab, så nu er vi oppe på fem måneder i år. Hvis der var et tidspunkt, hvor vi skulle laminere regnskabet, så skulle der være nu, lød det blandt andet fra Peder Tuborgh, topchef fra Arla, da han af Niels Lunde, chefredaktør på Børsen blev stillet spørgsmålet om, hvordan det kommercielt går lige nu for Arla.

Stadig et slagteri

Fra Jais Valeur, topchef i Danish Crown lød det, at hans selskab i fremtiden er ved at bevæge sig til at være en fødevarevirksomhed fra at være et slagteri.

- Vi er stadig et slagteri i vores egen optik, men vi er under omstilling til et fødevareselskab. Vi skal ind i en situation, hvor vi tænker forbrugere og kunder, og så har vi råvareforsyningen inde i det, sagde han, og forklarede, at indtjeningen er meget højere, jo tættere man kommer på forbrugerleddet.

Fra Kristian Hundebøll, topchef i DLG, lød det, at Landbrugsrådet ikke er de eneste, der kan fejre jubilæum i år. DLG har således allerede selv i år markeret sit 50-års jubilæum.

Henning Haarh, topchef i Danish Agro, berettede om styrken i at være et landmandsejet selskab.

- Der er ingen modsatrettede interesser imellem ejere og kunder. Det giver ro og tålmodighed til at håndtere den langsigtede strategi, sagde han.

I Effektivt Landbrug lørdag kan læse du en reportage fra det historiske møde på Axelborg, hvor de fire topchefer var samlet på samme scene.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31707 artikler)Prev1234567158415851586Next