bannerPos

Stor konference markerede 100 år for Landbrugsrådet

I Axelborgsalen markerede Landbrug & Fødevarer i går ved en konference, at det er 100 år siden, at Landbrugsrådet blev dannet. Foto: Lasse Ege Pedersen

Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
21-06-2019 13:12
100 års-jubilæum i Landbrugsrådet blev i går markeret på Axelborg ved en konference, hvor der blev set ind i fremtiden. Direktørerne i landets fire største landmandsejede virksomheder stod blandt andet på samme scene for første gang.

I en tætpakket Axelborgsal markerede Landbrug & Fødevarer i går eftermiddag og aften, at det er 100 år siden, at Landbrugsrådet blev dannet.

Men i stedet for at se tilbage på de seneste 100 år så blev der i stedet set fremad. Til det formål havde man inviteret de fire topchefer for Arla, Danish Crown, DLG og Danish Agro til at komme og tale. De fire virksomheder tilsammen omsætter for over 220 milliarder kroner.

Ifølge Landbrug & Fødevarer var det første gang, at de fire topchefer, Peder Tuborgh, Jais Valeur, Kristian Hundebøll og Hennning Haahr, stod på samme scene.

Og selvom det nok havde været en større overraskelse, hvis de havde sagt andet, så var det en flok optimistiske topchefer, der talte i salen, hvor flere af de fire virksomheders bestyrelser var til stede.

- Det går godt. Vi har lige fået vores sidste månedsregnskab, så nu er vi oppe på fem måneder i år. Hvis der var et tidspunkt, hvor vi skulle laminere regnskabet, så skulle der være nu, lød det blandt andet fra Peder Tuborgh, topchef fra Arla, da han af Niels Lunde, chefredaktør på Børsen blev stillet spørgsmålet om, hvordan det kommercielt går lige nu for Arla.

Stadig et slagteri

Fra Jais Valeur, topchef i Danish Crown lød det, at hans selskab i fremtiden er ved at bevæge sig til at være en fødevarevirksomhed fra at være et slagteri.

- Vi er stadig et slagteri i vores egen optik, men vi er under omstilling til et fødevareselskab. Vi skal ind i en situation, hvor vi tænker forbrugere og kunder, og så har vi råvareforsyningen inde i det, sagde han, og forklarede, at indtjeningen er meget højere, jo tættere man kommer på forbrugerleddet.

Fra Kristian Hundebøll, topchef i DLG, lød det, at Landbrugsrådet ikke er de eneste, der kan fejre jubilæum i år. DLG har således allerede selv i år markeret sit 50-års jubilæum.

Henning Haarh, topchef i Danish Agro, berettede om styrken i at være et landmandsejet selskab.

- Der er ingen modsatrettede interesser imellem ejere og kunder. Det giver ro og tålmodighed til at håndtere den langsigtede strategi, sagde han.

I Effektivt Landbrug lørdag kan læse du en reportage fra det historiske møde på Axelborg, hvor de fire topchefer var samlet på samme scene.

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.

Sima i nye klæder

Sima-udstillingen i Paris har ikke alene flyttet dato fra februar til november, men bliver også klædt i nye klæder fra 2020.

Lovende resultater med bæredygtig vandrensning

Virksomheden Envirolyte Technology står bag en naturlig vandrensningsløsning, der angiveligt viser positive resultater indenfor blandt andet tilvækst og fodereffektivitet i svineproduktionen.
Side 1 af 1634 (32666 artikler)Prev1234567163216331634Next