Historisk høje afgrødepriser

Lars Thorø, direktør koncernlandbrug hos DLG, ser ingen tegn på, at de historisk høje afgrødepriser på gammel høst falder markant inden for den nærmeste fremtid.

- Som verden ser ud i dag (15. december 2021, red.), er der en forventning om, at kornpriserne har fundet et andet niveau, end vi tidligere har kendt, siger direktør for koncernlandbrug hos DLG, Lars Thorø.

Han understreger, at det som altid er utroligt svært at spå om afgrødepriserne, og at det derfor er farligt med en alt for sikker udmelding.

- Vi har før taget fejl, for eksempel efter finanskrisen, men der er ingen tegn på, at prisniveauet på gammel høst ændrer sig markant den kommende tid, til trods for, at vi samtidig ser verdens største produktion som svar på, at forbruget stiger.

2022 lavere end 2021

En stor del af høst 2022 er allerede prissat, og her ligger prisniveauet fortsat højt, dog pænt under nuværende priser på høst 2021.

- Maltbyg køber vi i dag til cirka 240 kroner for gammel høst. Ny høst ligger i niveauet 180 kroner. Hvede falder ligeledes fra et niveau omkring de 190 kroner til 150 kroner for ny høst, og raps gammel høst købes i dag til små 500 kroner, hvor ny høst handles til små 400 kroner.

- Men alt kan ske. Kornpriserne ligger på historisk højt niveau, vi har verdens største samlede produktion, og forbruget stiger. Det er en spændende tid, vi ser ind i, siger Lars Thorø.

Læs også