Udfordringer på roekvaliteten

Det omskiftelige vintervejr har ikke været optimalt for kvaliteten, lyder det fra Nakskov Sukkerfabrik.

Vinterens roekampagne nærmer sig sin afslutning. Men hvis man havde håbet på en sæson præget af super kvalitet i roerne, må det konstateres, at det vejr, der har været gennem vinteren med skiftende varmegrader og kulde, ikke har været optimalt for de roer, der er på vej til sukkerfabrikkerne.

Det skriver Folketidende.

- Vi er lidt udfordret på roekvaliteten. Vejret sætter forrådnelse i gang i roerne, så vi begynder at få roer ind, der ikke er så gode. Og så kan vi ikke køre top-speed, fortæller fabriksdirektør Allan Borreskov fra Nakskov Sukkerfabrik til avisen.

Fabrikken har set sig nødsaget til at tilsætte enzymer, for at sikre kvaliteten af sukkeret, men det gør, at safterne ikke løber så hurtigt igennem de nødvendige filtre, som normalt. Det har været med til at forlænge roekampagnen et par dage.

Fabrikken har bedt sine leverandører om at sortere roer, der er rådne, for at undgå, at de kommer ind på farbikken.

Læs også