Pivot-vanding er fremtiden

Bauer får de første pivot-anlæg ud at køre inden længe i Danmark, lyder det fra firmaets danske specialist Jacob Johnsen.

- Vores klima ændrer sig, og vi skal vande mere effektivt, og vi skal spare på strømmen.

Danske Jacob Johnsen er på østrigske Bauers stand i hal 22 på Agritechnica klar til at slå et slag for pivot-vanding, som indtil nu aldrig har fået fodfæste på det danske marked. Men det kommer ifølge den danske Bauer-mand til at ændre sig – præcis som klimaet.

- Vi vander tæt på planten, i de rigtige mængder og undgår udvaskning og bevarer næringsstofferne i jorden. Og så vander vi på det rigtige tidspunkt. Vi får helt sikkert de første pivotanlæg ud at køre inden længe i Danmark, lyder det fra Jacob Johnsen, der uddyber:

- Svenskerne er dygtige til pivot. Nordmændene det samme. Og når de kan køre pivot i områder med læhegn og bakker, så kan vi også. Og selvom de har en anden tilgang til priser på både vand og strøm, så bruger de stadigvæk pivot-vanding. Det kommer til Danmark. Det er fremtiden, understreger Jacob Johnsen, der selvfølgelig også står klar til at præsentere Bauers velkendte Rainstar-vandingsmaskiner med nye opdateringer – herunder sms-styring m.m.

Fokus på biogas

Bauer er dog også kendt for andet end vanding - ikke mindst firmaets gylleudstyr fylder markant på Agritechnica-standen.

- På gyllesiden er der rigtigt meget fokus på biogas for tiden i Danmark. Der taler vi pumper, vi taler miksere og separation, hvor vi har masser af produkter at tilbyde biogassektoren og danske landbrug.

- For danske svine- og kobedrifter er separation stadig vældig interessant. Man kan optimere sin gylle og få mere homogen gylle og bringe det mere effektivt ud på marken, pointerer Jacob Johnsen.

Læs også