Bauer er klar til at give den fuld biogas

Ny kæmpe PSS 8-gylleseparator fra FAN og Bauers AS 50 NEO-vandingsbom er begge oplagte til det danske marked, lyder det fra Bauer Groups skandinaviske salgschef Jacob Johnsen på Agritechnica.

Biogasbranchen i Danmark kan godt begynde at glæde sig. Bauer Group er således klar til at markedsføre firmaets største gylleseparator - PSS 8. Maskinen har en driftskapacitet på helt op til 65 m3 og henvender sig primært til biogassektoren, lyder det fra Bauers salgschef i Skandinavien, Jacob Johnsen.

PSS 8-gylleseparatoren leverer et tørstofindhold på 7-9 procent i råmaterialet, mens tørstofindholdet i den separerede fiber ligger på cirka 36 procent. Dimensionerne er ganske voldsomme på separatoren med sine 3,6 x 0,9 meter, og en højde på 1,3 meter op til indløbet.

Separatoren benytter FAN’s velkendte presseskruekoncept. Sneglen er 2200 mm lang og 350 kg tung, og den støttes yderligere af et hovedleje. Med en diameter på 400 mm er soldet også dimensioneret til en kæmpe kapacitet. Den indbyggede snegl drives af en 30 kW elektrisk motor, der kører ved 400V/50Hz.

Vander specialafgrøder skånsomt

Smutter man forbi Bauers stand i hal 22 på Agritechnica, vil man også kunne opleve den lette AS 50 NEO-vandingsbom med en udfoldet bredde på 50 meter, og som med endedyser monteret når ud på hele 72 meter.

Bommen, der kan udstyres med en bredstrålespreder, vander med en meget ensartet vandfordeling helt tæt på planterne, hvilket sikrer lav vindfølsomhed.

- Den henvender sig til landmænd med specialafgrøder. Ingen tvivl om det, pointerer Bauers Jacob Johnsen, mens han viser rundt på Agritechnica-standen, hvor han tilføjer, at AS 50 NEO-bommen kan installeres på alle Bauers Rainstar-modeller i serierne E11 til E55 samt den nye serie E100 til E600.

- Det er pivotvanding. Det er den nye AS 50 NEO-vandingsbom, og det er gylleseparation med vores FAN-separatorer, der først og fremmest er produkterne til det danske marked. Og man er selvfølgelig meget velkommen til at komme forbi. Og ellers er vi klar til kunderne derhjemme, hvor vi glæder os til at præsentere og markedsføre produkterne i 2024, fastslår Jacob Johnsen.

Læs mere om Agritechnica 2023

Drag fordel af internationale eksperters specialviden og klæd dig på til fremtidens landbrug, når Effektivt Landbrug stiller skarpt på Agritechnica 2023.

Læs mere her

Læs også