bannerPos

Stor tilslutning og høj kvalitet

Oluf Bøgh var stolt af at kunne byde velkommen til både flere produktudstillere og dyr end sædvanligt.

Christian Carus

Journalist
08-03-2018 07:41
Alle udstillingskvadratmeter var solgt, der var en tredjedel flere køer og kvaliteten var i top, da formand Oluf Bøgh bød velkommen til Agro Nord 2018.

Det var en tilfreds formand for Agro Nord, Oluf Bøgh, der i går havde æren af at byde velkommen til årets kvægfagmesse Messecenter Vesthimmerland i Aars.


- Vi er utroligt stolte af at kunne melde alt udsolgt, selvom udstillingsarealet er blevet en tredjedel større, konstaterede formanden, der også kunne se travlhed i stalden og ringen.


- Der har været stor søgning i år, og vi har omkring en tredjedel flere dyr end vi har været vant til de seneste år, så det er bestemt tilfredsstillende, og vi er stolte af, at vi her i Nordjylland har formået at fastholde og videreudvikle konceptet som Danmarks kvægfagmesse, sagde han, da han havde overladt savsmuldet i ringen til holstein-besætningerne.

Flot kvalitet

I alt var der tilmeldt 158 malkekøer, mens kødkvægene også var repræsenteret.


Og mens antallet var i top, var kvaliteten også, som Oluf Bøgh havde håbet.


- Formiddagen med de unge køer viste, at kvaliteten er høj, og det bliver kun bedre hen ad dagen. Så der er bestemt grund til at være stolt, sagde formanden, der også gav premiere til et nyt lyd- og lyssystem, der skulle gøre oplevelsen omkring ringen endnu mere intens. Det skulle blandt andet give Miss Agro Nord 2018 en entre ud over det sædvanlig med både røg og farvede spotlights.

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next