bannerPos

Ungt sammenhold og gamle køer

En del af team Tastum Jersey er mødt ind til dagens dyrskuetræning. Fra venstre: Martin Kristensen, Sara Christiansen, Thomas Søgaard med datteren Agnes på skuldrene, Line Madsen, Niels Visby, Kristina Søgaard, Mariia og Misha Mazurenko. De går blandt andet i ringen på Agro Nord med Q Laf-datteren, som har fået 12 kalve (th). Foruden den unge 2-kalvs Primero-datter og otte andre køer og to kvier.

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
27-02-2020 21:15
Et ungt team Tastum, Skive, stiller i år blandt andet med en knap 15 år gammel 12-kalvs ko. Det er en Q Laf-datter, som bare er en ud af flere særdeles gamle køer i besætningen, der hver dag præsterer deres bedste - godt hjulpet på vej af et ungt hold medarbejdere.

Ordet »jeg« er erstattet af »vi«, når man besøger Nygaard og Tastum Jersey ved Skive hos familien Søgaard.Mor og far, Carina og Svend Otto, og næste generation Thomas og Kristina og deres to piger, Agnes og Ella.Og hverken over eller under, er der de ansatte, som i dag er kaldt ind til dyrskuetræning.Thomas liner en gruppe på tre køer op ved siden af hinanden, og tager en af de ansatte, Sara Christiansen, med på råd.- De ansatte ved lige så meget om det her, som jeg gør, siger Thomas Søgaard, som får et anerkendende nik fra resten af teamet om, at det netop er disse tre køer, som skal i ringen til besætningsgruppekonkurrencen på Agro Nord.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.
Side 1 af 1806 (36118 artikler)Prev1234567180418051806Next