Datoen for Agromek planlagt til efteråret 2022

Danmarks største landbrugsmesse, Agromek, holdes næste gang i dagene 29. november til 2. december 2022 i MCH Messecenter Herning.

Dansk landbrugs messeflagskib, Agromek, der gennem mere end 40 år har samlet landbrugsindustrien, dens leverandører, kunder og samarbejdspartnere, bliver afholdt i efteråret 2022 – fra 29. november til 2. december. Det skriver Agromek i en pressemeddelelse.

Messen, som oprindeligt skulle have fundet sted i januar 2021, blev tilbage i oktober udskudt på grund af corona-situationen, og nu har Agromek i samarbejde med branchen fundet frem til den nye termin.

- Vi har siden udsættelsen af Agromek i januar været i dialog med et bredt udsnit af vores udstillere og samarbejdspartnere, og vi oplever og glæder os over, at der er et stort behov for at komme på messe igen. Den klare konklusion på dialogerne er, at man ønsker en samlet Agromek-udstilling afholdt for fuld styrke, og det vurderer vi er bedst muligt i november 2022, siger Sten Andersen, der er formand for Agromek.

Messe for fuld styrke

De nye datoer møder bred opbakning i ejerkredsen bag Agromek, Dansk Agroindustri og Landbrug & Fødevarer. Formanden for Dansk Agroindustri, Jens-Peter Lundgaard, ser frem til atter at kunne samle branchen på Agromek.

- Det er både i udstillere og gæsters interesse, at vi fastholder en messe for fuld styrke. Vi vil gerne sikre, at man én gang hvert andet år kan vise verden alt, hvad den danske agroindustri udvikler og producerer i samarbejde med verdens bedste landmænd. November-terminen er velkendt i branchen, og vi ser frem til mange besøgende fra både Danmark og Nordeuropa, siger Jens-Peter Lundgaard.

En stærk tradition

Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer Kvæg, bakker op om en samlet Agromek-udstilling.

- Vi har alle en interesse i et fælles mødested, og Agromek er en vigtig begivenhed for landmændene og for de mange interessenter både nationalt og internationalt. Vi har en stærk tradition i Danmark med en stor, samlet Agromek-udstilling, der bidrager til netværk, øget handel og udvikling i landbruget til gavn for hele branchen, pointerer kvægformanden.

Seneste udgave af Agromek fandt sted i november 2018, hvor messen havde 540 udstillere og 40.214 besøgende fra 51 lande.

Læs også

Datoen for Agromek på plads
Agromek drysser stjerner over produktnyheder
Nyt afbud til Agromek
Brdr. Holst Sørensen melder fra til Agromek
John Deeres grønne traktorer og maskiner er klar til Agromek 2021
Udstillere glæder sig til Agromek