Største Fendt Cargo teleskoplæsser kan opleves på Agromek

Det er ikke længe siden, Fendt lancerede to unikke teleskoplæssere. Nu kan man se den største af dem på Agromek, for TBS tager den med til udstillingen.

En Fendt Cargo T955 er bygget til at tage fat. Den løfter 5,5 tons ved jorden og imponerende 4,8 tons i fuld højde. Hvis armen er strakt vandret fuldt ud, løfter den 2,4 tons. Det er data, som man skal op i endog en stor hjullæsser for at kunne matche – de kan så bare ikke stable bigballer i 8,5 meters højde.

Den mest iøjnefaldende ting ved den nye Fendt Cargo T955 er dens hæv/sænkbare panoramakabine, der giver chaufføren maksimalt overblik over arbejdsområdet og læsseopgaverne.

Målt til øjenhøjde på en gennemsnitlig chauffør er der 4,25 meter ned til jordoverfladen, når kabine. er hævet maksimalt.

Det giver frit udsyn til de fleste læsseopgaver, og der er ingen undskyldninger for at ramme ved siden af fuldfoderblanderen, kornvognen, påslaget til biogasanlægget eller hvor end, læsset skal flyttes hen.

Stor begejstring

En af de få danskere, der har haft fornøjelsen af at køre i en Fendt Cargo T955, er Martin Geiser fra TBS. Han er begejstret.

- Når man selv sidder i maskinen, finder man ud af, hvor suveræn dens affjedring er, hvilket blandt andet skyldes hæve/sænke-hydraulikken. Også teleskoparmen er svingningsdæmpet, så selv ved høje hastigheder i ujævnt terræn er det en fornøjelse at køre med den nye teleskoplæsser.

Han har også konstateret, at maskinen er fuldstændig stabil, selv når kabinen og teleskoparmen er hævet samtidigt. Tyngdepunktet er nemlig lavt, hvilket chassisets geometri, en lang akselafstand og placeringen af f.eks. motoren sørger for.

Lille venderadius

Trods sin størrelse kan en Fendt Cargo T955 fremvise en venderadius på ned til fire meter alt efter dækmontering. Det opnås via et basisdesign, der tillader, at hjulene kan få stort styreudslag, og ved at bagakslen kan pendle 8 grader. Fendt CARGO T955 kan også udrustes med niveauregulering på forakslen og fås naturligvis med flere dækmonteringer.

Selvom den nye Fendt Cargo-læsser først lige er ved at blive introduceret i Danmark, så har TBS allerede leveret den første T955’er. På Agromek vil alle interesserede kunne stifte bekendtskab med den store læsser.

Læs også