Ny app letter overvågningen i farestalden

Der er tre stjerner til et info-system til farestalden fra Best Farm.

Den danske virksomhed Best Farm A/S præsenterer et info-system til farestalden, som er en trestjernet Europanyhed på Agromek.

Med et info-system til farestalden kan medarbejderne få hjælp til at overvåge søerne og få advarsler, hvis der er behov for indgriben. Systemet indeholder både kamera, temperaturføler og en app, og det hele er samlet i programmet Pig Signal Management.

- Der er tale om en ny sammensætning af elementer, hvor enheden – ud fra beskrivelserne – både kan måle, hvornår en fødsel af pattegrise starter, registrere soens bevægemønster og vandforbrug samt præsentere det ved overskuelige og let genkendelige ikoner og brugerinterface, understreger Agromeks nyhedsudvalg i sin bedømmelse.

Overvåger soen

Pig Signal Management består af et kamera, som er installeret i farestien hos det ugehold, der farer. Kameraet installeres på en opstand på inventaret. Kameraet fanger termografisk varme bagved soen, og det er trænet til at se nyfødte pattegrise, og om soen ligger ned eller står op. Der monteres desuden en vandmåler på soens vandforsyning samt føler i pattegrisehulen. Alle signaler fra disse sensorer og følere sendes trådløst op i skyen og ned til den app, der følger med i Pig Signal Management.

Dermed kan medarbejderne i stalden via app’en se, hvis en so for eksempel kun har rejst sig to-tre gange i det seneste døgn. Det kan være tegn på at hun er syg, og derfor indsættes der et informationsikon i systemet, så medarbejderne er klar over, at der kræves besøg ved soen.

Læs også