Sukup præsenterer flere nyheder til håndtering af korn

Sukup Europes viser en ny omrører til plananlæg, MaxiStirrer, deres nye Mixflow gennemløbs-tørreri, som er unik grundet sin genanvendelse af varmen fra kølezonen, og deres nye Paddel Sweep, der er en kraftigere og væsentlig forbedret »feje-snegl« til stålsiloerne.

Sukup præsenterer firmaets nye omrører til plananlæg, MaxiStirrer, på Agromek. Fotos: Sukup

Når driftsleder Sebastian Dahl Andersen fra det fynske driftsfællesskab Agro Alliancen skal tømme deres 3.000 tons silo, er arbejdsgangen blevet langt hurtigere og nemmere. Han har som den første i Danmark installeret en Paddle Sweep fra Sukup og dermed sikret en langt mere effektiv resttømning end ved brug af standard tømmesystemer.

Paddle Sweep bliver nu lanceret på Agromek og kommer med en varm anbefaling fra driftslederen:

- Når vi tømmer siloen, så tømmer den først så meget, den kan, og derefter kører vi med Paddle Sweep’en. Den tager det sidste, og der ligger jo stadig mange, mange tons korn tilbage. Det sidste kunne vi også tage med sneglen, men den er ikke lige så god, og heller ikke lige så hurtig, forklarer Sebastian Dahl Andersen.

Han fortæller, at sneglen, som Agro Alliancen tidligere benyttede i siloen, efterlod et dybt lag korn, som medarbejderne måtte ind og skovle og feje ind. Det er de fri for nu.

Glæder sig til præsentation

Salgschef i Danmark Ole Laustsen glæder sig til at præsenterer de besøgende på Agromek for Paddle Sweep. Sebastian Dahl Andersens udfordring med den tidskrævende opgave, som det er at tømme stålsiloer med høj kapacitet, er nemlig velkendt i landbruget, mener salgschefen.

- Paddle Sweep er en forbedret feje-snegl til stålsiloerne. I stedet for en traditionel vandretliggende snegl til at resttømme siloerne, har vi hos Sukup udviklet tre forskellige vandretliggende redlre, som resttømmer siloerne skånsomt uden at efterlade noget kornlag efterfølgende.

Paddle Sweep systemet fra Sukup er bygget med fokus på en væsentlig højere kapacitet og tømmer med 80-260 tons i timen.

Flere nyheder fra Sukup

På standen på Agromek vil Sukup også udstille firmaets helt nye MaxiStirrer-omrører til plananlæg. Den nye omrører giver mulighed for at opbevare større mængder korn i et eksisterende planlager, forklarer Ole Laustsen.

- Omrøreren sikrer en væsentlig bedre luftflow og eliminerer risikoen for, at der opstår et kondenseringslag. Derved kan især græsfrø lægges i højere lag, når man bruger en omrører, end når man ikke gør, samtidig med at »våde pletter« i lageret undgås, fortæller salgschefen.

Desuden udstiller Sukup på standen i år også for allerførste gang deres miniaturemodel af det nye gennemløbstørreri Sukup Mixflow. En løsning, der er unik på grund af genanvendelsen af varmen fra kølezonen. Her er der også mulighed for besparelser.

Læs også