bannerPos

Skiftekær Økologi: - Det er op ad bakke

- Hvis ikke det er vådt og træls, så er der andre problemer. Når det så er sagt, så har vi aldrig solgt så meget til supermarkederne, som vi gør i de her dage. Siden onsdag har supermarkederne ville have dobbelt af det hele, lyder det fra Jesper Mortensen, daglig leder af markbruget hos Skiftekær Økologi.

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
16-03-2020 20:00
Der er i disse dage ualmindelig stor travlhed hos fødevareproducenten Skiftekær Økologi ApS på Tåsinge. Corona-situationen giver dobbelt så stor efterspørgsel på varer, men fører også mange udfordringer med sig.

- Hvis det ikke er vand på markerne, der driller, så er det da godt nok alt muligt andet.

Effektivt Landbrug fanger daglig leder af markbruget hos Skiftekær Økologi ApS, Jesper Mortensen, på en temmelig hektisk mandag. Corona-situationen fører adskillige ekstra udfordringer med sig, og det er i en tid, hvor forårsarbejdet som vanligt banker på døren.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Ny måde at rapportere udtagning af prøver på

Svineproducenter og dyrlæger får nyt værktøj til at rapportere, når der udtages PRRS-prøver til viruspåvisning.

Byg en ekstra klimastald

Det er en god idé at have en nødplan i skuffen, hvis den afrikanske svinepest melder sin ankomst i Danmark eller Tyskland. Byg en klimastald og etabler nogle flere farestier, lyder rådet.

Samsø-landmænd vil stadig ikke kompensere for ikke-eksisterende udledning

Modsat meldinger i januar, så har regeringen ikke nedsat efterafgrødekrav på Samsø, som stadigvæk står til at kompensere for udledning fra produktion af fisk, som ikke finder sted. Samsø-landmænd kræver nu at blive fritaget for obligatoriske krav.

Vælg de rigtige aktier i en usikker fremtid

Det er ret så imponerende at kigge på graferne for de store aktie-index. Siden marts måned har vi oplevet et aktiemarked, der har revancheret nu mere end 60 procent af det, der blev tabt under coronakrisens begyndelse. Men investorerne er stadig usikre på fremtiden, og det er stadig farligt at ligge alt for disponeret i de cykliske aktier. Dog er der brancher og dermed aktier, der kan gøre det godt i den usikre fremtid, vi går i møde.

Det er nu, der skal ryddes op i roerne

Mange har allerede sprøjtet færdig i sukkerroerne, ellers er det i følge planteavlskonsulent nu, der skal sættes ind for de høje arter.

Med rådgiveren i marken

Jens Jakob Jensen fra HN Agro Consult gav tirsdag en status på de forskellige afgrøder.

- Det vigtigste er, at håndværket er i orden

Godt håndværk er for planteavlskonsulenterne hos HN Agro Consult den vigtigste grundsten uanset dyrkningsform.
Side 1 af 1848 (36958 artikler)Prev1234567184618471848Next