Skiftekær Økologi: - Det er op ad bakke

Der er i disse dage ualmindelig stor travlhed hos fødevareproducenten Skiftekær Økologi ApS på Tåsinge. Corona-situationen giver dobbelt så stor efterspørgsel på varer, men fører også mange udfordringer med sig.

Gården Skiftekær på Tåsinge med de karakteristiske lagerbygninger har været drevet økologisk siden 1998. Fotos: Camilla Bønløkke

Mandag blev gps-systemerne på Skiftekærs maskineri gennemgået, så det er klar til den kommende travlhed i marken. Her er det på den plantemaskine, som anvendes til at sætte løg. Der er stor travlhed på pakkeriet hos Skiftekær Økologi, som følge af corona-situationen. Her er det knoldselleri der pakkes i kasser. Regnfulde vintermåneder har gjort det umuligt at få dele af sidste års høst i hus. Det betyder, at der fortsat står omkring 1,5 hektar jordskokker. Ikke alle jordskokker fra sidste sæson er høstet og lagt på lager.

- Hvis det ikke er vand på markerne, der driller, så er det da godt nok alt muligt andet.

Effektivt Landbrug fanger daglig leder af markbruget hos Skiftekær Økologi ApS, Jesper Mortensen, på en temmelig hektisk mandag. Corona-situationen fører adskillige ekstra udfordringer med sig, og det er i en tid, hvor forårsarbejdet som vanligt banker på døren.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også