bannerPos

1000 dage uden arbejdsulykker

204-03-ef: Det blev fejret med kage, da Agilia kunne fejre 1000 dage uden arbejdsulykker forleden. Foto: Agilia.
21-01-2020 09:30

Agilia A/S ved Videbæk fejrede i sidste uge, onsdag, 1000 dage uden arbejdsulykker. Virksomheden har over de seneste år øget sikkerheden på arbejdspladsen for at skabe et bedre arbejdsmiljø, oplyser virksomheden. Milepælen står i kontrast til en landbrugsbranche, der hvert år topper statistikkerne for arbejdsulykker.

Proteinvirksomheden Agilia A/S, der leverer proteinløsninger til landbruget, fejrede i sidste uge om onsdagen, at virksomheden har rundet 1000 dage uden arbejdsulykker, med kage til alle medarbejdere. Milepælen kommer som resultat af, at virksomheden har øget opmærksomheden omkring sikkerhed på arbejdspladsen, oplyser virksomheden.

- Det er vigtigt, at vores medarbejdere trygt kan udføre deres arbejde. Det er for deres egen skyld, men i lige så høj grad for vores, da vi skal værne om vores medarbejdere, så de har lyst til at komme tilbage på arbejde hver dag, fortæller Production & Warehouse manager hos Agilia A/S, Jens Brink Iversen.

Sikkerhedsoptimering

Agilia A/S producerer proteinløsninger og mælkeerstatning til grise og kalve. Al produktion og opbevaring foregår i virksomhedens faciliteter ved Videbæk. På grund af øget risici ved at arbejde i lagerfaciliteter og i produktion tog virksomheden for nogle år tilbage en beslutning om at fokusere på en længerevarende sikkerhedsoptimering på arbejdspladsen.

- Man kan mærke, at siden vi begyndte at øge opmærksomheden omkring sikkerhed her, har vi rykket vores medarbejderes bevidsthed til at tage vare på sig selv og hinanden. Fordelene er også, at vi kan tiltrække kompetente og dygtige medarbejdere, fordi arbejdspladsen bliver mere attraktiv, siger Jens Brink Iversen.

I 2016 blev Agilia opkøbt af britiske AB Agri, der arbejder med et ”Target Zero” program, et sigte mod ingen hændelser og nul skade, når det kommer til mennesker, produkter og arbejdsmiljøer. Derudover deltager Agilia i undersøgelsen ”Great Place to Work”, hvor virksomheden får bedre resultater end sine engelske søstre i medarbejdertilfredshed.

Tynget af arbejdsulykker

Det runde jubilæum kommer som en selvfølge for mange virksomheder, da sikkerheden på danske arbejdspladser er og skal være i top. Men milepælen er et sjældent syn i landbrugsbranchen, der i høj grad oplever arbejdsulykker.

- Vi bliver holdt til ilden af både vores branchekolleger, der har lige så høj fokus på sikkerhed, men også af normen på danske arbejdspladser. Men den fokus er der ikke i landbruget på samme måde. Jeg kan kun ønske, at vi, leverandører til landbruget, kan være med til at sætte sikkerheden på dagsordenen hos landmænd, ved at øge og italesætte fordelene ved en sikker arbejdsplads, siger Jens Brink Iversen.

I 2018 var der 666 arbejdsulykker i landbruget med tre arbejdsrelaterede dødsfald. I takt med at landbrugsbedrifter vokser og får flere medarbejdere, flytter bedrifterne sig også til at være små virksomheder, hvor det er vigtigt at tænke over arbejdsmiljø og sikkerhed på arbejdspladsen, lyder det fra virksomheden.

aldo

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next