Landbrugets store hæder tildelt afgået landboformand

Østdansk Landboforening holdt afskedsreception for den afgåede formand Jørgen Petersen, som blandt andet blev hædret med en særlig sølvmedalje.

RECEPTION Med et halvt års »corona-forsinkelse« blev der forleden dag holdt afskedsreception for Jørgen Petersen, der tidligere på året takkede af efter over 30 år på posten som formand for Østdansk Landboforening.

Heldigvis viste septembervejret sig fra den sommeragtige side, så gæsterne kunne – med passende afstand – nyde det dejlige vejr og de små lækre delikatesser.

Hovedpersonen stod selv i åbningen til det store telt og tog med en munter »corona-hilsen« godt imod de fremmødte, der talte alt fra landmænd og konsulenter til politikere, børn og børnebørn.

De blev alle mødt af en smilende mand, som hver dag glæder sig over, at det ikke længere er kalenderen, som fortæller ham, hvad han skal gøre.

- Nu kan jeg hver dag selv bestemme, hvad jeg har lyst til, og det er altså dejligt, lød det fra Jørgen Petersen, som undervejs fik mange flotte ord med på vejen.

Kunst og medalje

Et blik på gavebordet må også have givet anledning til smil hos Jørgen Petersen, der i forbindelse med afskedsreceptionen blandt andet modtog en miniudgave af landboforeningens kunstværk Brydning, ligesom han fik overrakt Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs sølvmedalje.

Sidstnævnte er landbrugets helt store hæder og blev overrakt af Frederik Lüttichau, som er præsident for landhusholdningsselskabet, der blev oprettet helt tilbage i 1769.

- Du har været formand i mere end 30 år. Og du får medaljen for den respekt, der er kommet af din gerning som dygtig landmand og dygtig formand for foreningen, som er levedygtig i en meget omskiftelig verden, lød det blandt andet fra Frederik Lüttichau.

- Du har på markant vis deltaget i fusioner, og du har måske lige så markant også ikke deltaget i fusioner, sagde Frederik Lüttichau, inden han overrakte medaljen til den afgåede formand, som også fik rosende ord fra Ole Elbæk, den nye formand i Østdansk Landboforening.

Afløseren på talerstolen

I sin tale gennemgik Ole Elbæk i korte træk nogle af de mange højdepunkter i Jørgen Petersens lange regeringstid, og han kom også ind på de forskellige fusioner og ændringer, der har været undervejs.

Den nye formand påpegede endvidere, at Jørgen Petersen vil blive husket for kunsten.

- Du har haft mange tanker om udsmykningen foran foreningens hus, og for at du ikke skal glemme det, har vi en gave til dig, sagde Ole Elbæk og bad samtidig Jørgen Petersen løfte klædet, som havde skjult en miniudgave af det store kunstværk ved indgangen til landbocentret i Rønnede.

Læs også