Østdansk Landboforening har jubilæum i Rønnede

Det er efterhånden 25 år siden, at Østdansk Landboforening indviede landbocentret i Rønnede, som fortsat udgør en fantastisk base for rådgivningsvirksomheden.

Tilbage i januar 1996 flyttede Østdansk Landboforening ind i denne ejendom på Center Allé i Rønnede, hvor skulpturen »Brydning« det seneste år har været placeret foran indgangen. Foto: Niels Okking
Tilbage i januar 1996 flyttede Østdansk Landboforening ind i denne ejendom på Center Allé i Rønnede, hvor skulpturen »Brydning« det seneste år har været placeret foran indgangen. Foto: Niels Okking

Det var tilbage i januar 1996, at Østdansk Landboforenings nye domicil i Rønnede blev indviet, og her 25 år senere står rådgivningsvirksomheden endnu stærkere. 

- Vi arbejder løbende med nye visionære mål både politiske og faglige. For fremadrettet skal vi tilbyde endnu flere ydelser, til både landmanden, men også andre erhvervsdrivende, påpeger bestyrelsesformand Ole Elbæk.

- Der er et stigende behov for rådgivning og sparring i alle virksomheder i en stadig mere og mere kompleks verden, lyder det videre fra formanden, som kalder basen på Center Allé i Rønnede for »et fantastisk hus«.

Matcher alles behov

Direktør Torben Flinch ser også mange muligheder, hvilket blandt andet skyldes en stærk medarbejderstab.

- Med en god opbakning fra medlemmer og kunder har vi været i stand til at drive en solid virksomhed, der i et kvart århundrede hele tiden har kunnet matche alles behov. I øjenhøjde tager vi uanset størrelse udgangspunkt i den enkeltes bedrift eller virksomheds behov, lyder det fra Torben Flinch, der tilføjer:

- Det har ikke kunnet lade sig gøre uden dygtige og loyale medarbejderne, der er kernen i Østdansk Landboforening. Vi har udviklet os kolossalt gennem årene. Og det er deres fortjeneste, at vores rådgivningsvirksomhed vil have en sund levetid – også i fremtiden.

Formand tog fejl

Den tidligere bestyrelsesformand, Jørgen Petersen, glæder sig over jubilæet, for det viste sig at være den helt rigtige beslutning at få et domicil i Rønnede.

- Vi var 10 landboforeninger samt familielandbrug – det skulle samles. Det arbejde begyndte jeg på allerede i 1989. Det lykkedes blandt andet med hjælp fra Østsjællands Erhvervsråd og i marts 1995 kom det første spadestik, og under et år senere var vi færdige, fortæller Jørgen Petersen.

- Dengang var mit stille ønske og håb at centret holdt i 20 år. Jeg havde på det tidspunkt været gennem mange fusioner og nedlæggelser i 1980’erne og 1990’erne, og jeg forestillede mig, at det var nok en realistisk levetid for stedet. Men her er jeg glad for, at jeg tog fejl.

Reception senere

- Så når man i dag spørger mig, om Østdansk Landboforening også er her om 25 år, er svaret klart ja. Bevares der vil altid komme op- og nedgange, men på den lange bane vil foreningen bestå, siger han og fortsætter:

- Antallet af landbrug er faldet støt de sidste årtier, men arbejdsbyrden og dokumentationskrav fra myndighederne er steget. Landbrugserhvervet bliver mere og mere kompleks, hvilket giver Østdansk Landboforening en klar berettigelse langt ud i fremtiden.

- Landbrugserhvervet bliver mere og mere kompleks, hvilket giver Østdansk Landboforening en klar berettigelse langt ud i fremtiden.

Jørgen Petersen, tidligere formand

Østdansk Landboforening vil senere på året afholde en jubilæumsreception. På grund af corona-situationen bliver denne dato først fastsat til foråret.

/jhal

Læs også

Skoleelever regner landbruget ud
Møder for sukkerroedyrkere
Borgerforslag vil have Mette Frederiksen for rigsretten
Årets løgavler er fundet
25 år gamle it-systemer til overfladevand erstattes af ny moderne platform
Sjællandsk landmandssøn er stemmen i ny podcast