bannerPos

Sovende gæster i faremarken

Her er en af de besøgende hos Jesper Adlers grise-indlogering. Foto: Friland A/S
07-08-2020 13:54

Økologisk svineproducent Jesper Adler har haft velkomne gæster den seneste tid.  Her har det nemlig været muligt for interesserede at bo i en specialindrettet grisehytte på hans faremark. Hytten er både isoleret, har indlagt strøm, terrasse og er udsmykket med Friland Økologi-folie. 

Og tilbagemeldingerne fra folk har været gode, fortæller Jesper Adler i en pressemeddelelse fra Friland.

- Det er virkelig en god oplevelse for de besøgende, men da vores grise jo er produktionsdyr, får gæsterne selvfølgelig en grundig introduktion inden opholdet. Grisene må ikke fodres, og der må ikke indtages mad udenfor hytten. Men jeg håber, at sådan et besøg medvirker til, at de besøgende oplever, at denne produktionsform ikke er så tosset endda, og vælger vores kød fra køledisken, siger han. 

God omtale

Hos Friland, der har leveret den specialindrettede hytte, er man også godt tilfreds med projektet hos Jesper Adler. 

- Pressedækningen og omtalen på de sociale medier har været overvældende. Vi overvejer kraftigt, om det er et projekt, der kan udvides til andre leverandører flere steder i landet, siger Kasper Frank Christensen, der er kommunikations- og presseansvarlig hos Friland, men oplyser at det først kan realiseres i 2021. 

Hvis man har lyst til at prøve kræfter med en overnatning blandt grise, kan man læse mere på Gelstrupgaards Facebookside.

Men man skal ifølge Jesper Adler ikke regne med at få mange timers søvn.

- Grisene grynter og rumsterer hele natten. Så jeg vil skyde på, at man får 4-5 timers søvn, siger han.

hka

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next