Ny bog med fokus på rester og madspild
Tag udgangspunkt i restprodukterne og spar på madspildet, når du planlægger nye menuer og retter. Det er godt for klimaet og giver en bedre køkkenprocent.
Det er budskabet i en ny bog til kokke og køkkenledere i restauranter og storkøkkener. Retake your foodwaste er navnet på bogen, som netop er udkommet.
Den nye bog er baseret på et gennemprøvet koncept fra restaurant BOB Bistro i København, der ved at arbejde med udnyttelsespotentialet i resterne har nedbragt bistroens madspild med to tredjedele på lidt over et år.
- Når du ser det fulde potentiale i alle dele af råvaren, og bruger resterne til at skabe nye retter eller erstatte råvarer i eksisterende retter, øger du din opmærksomhed på værdien i råvaren både økonomisk og ressourcemæssigt, siger Rune Friberg, der er indehaver af BOB Bistro.
Bogen udgives af Sammenslutningen REFOOD-Mærket, der er en frivillig forening, hvis formål er at inspirere medlemmerne til mindre madspild og mere genanvendelse.
Det er budskabet i en ny bog til kokke og køkkenledere i restauranter og storkøkkener. Retake your foodwaste er navnet på bogen, som netop er udkommet.
Den nye bog er baseret på et gennemprøvet koncept fra restaurant BOB Bistro i København, der ved at arbejde med udnyttelsespotentialet i resterne har nedbragt bistroens madspild med to tredjedele på lidt over et år.
- Når du ser det fulde potentiale i alle dele af råvaren, og bruger resterne til at skabe nye retter eller erstatte råvarer i eksisterende retter, øger du din opmærksomhed på værdien i råvaren både økonomisk og ressourcemæssigt, siger Rune Friberg, der er indehaver af BOB Bistro.
Bogen udgives af Sammenslutningen REFOOD-Mærket, der er en frivillig forening, hvis formål er at inspirere medlemmerne til mindre madspild og mere genanvendelse.