Ny frist for søgning af økologisk arealtilskud og plejegræs

Landbrugsstyrelsen forlænger nu fristen for at søge nyt tilsagn om pleje af græs- og naturarealer samt økologisk arealtilskud for de sager, der har fået dispensation fra ansøgningsfristen, og ikke er klar til ansøgning endnu.

Fristen den 31. oktober er dermed forældet.

- Fristen forlænges til 30. november. Landbrugsstyrelsen giver derudover en ekstra mulighed for at få dispensation fra ansøgningsfristen, hvis du kontakter styrelsen senest 31. oktober, lyder det på www.lbst.dk.

Der er cirka 1.200 skemaer, hvor ansøger har dispensation fra ansøgningsfristen. Hvis skemaet ikke er klar til ansøgning pr. 16. oktober, vil den nye frist blive 30. november.

- Vi udsender nyhed med en oversigt over disse skemaer den 17. oktober, skriver styrelsen, og tilføjer:

- Der er til gengæld en del skemaer, der pr. 16. oktober er klar til ansøgning, og her skal du være opmærksom på, at fristen for at indsende tilsagnsskemaet fortsat er 31. oktober.

Ekstra chance for dispensation

Hvis du er i tvivl, om skemaet er indsendt, kan det som udgangspunkt ses i Tast selv-service under »Indsendte skemaer«, også selvom du ikke har søgt nyt tilsagn i 2019, lyder det fra styrelsen. Dette betyder dog også, at man nemt kan miste overblikket, hvis man skal indsende flere skemaer.

- Denne tvivl lader vi nu ansøgere komme til gode, og de berørte ansøgere kan søge dispensation. Er du i tvivl, om du har indsendt tilsagnsskemaet, kan du tjekke, om du har modtaget en kvittering for indsendelse af tilsagnsskemaet, skriver styrelsen.

Hvis du vil søge dispensation fra ansøgningsfristen, skal du sende en e-mail til mail@lbst.dk. Mailen skal være styrelsen i hænde senest 31. oktober og indeholde CVR og/eller navn på dig eller din bedrift samt eventuelt løbenummer fra tidligere fejlmelding.

Du behøver ikke søge dispensation, hvis du allerede står på styrelsens liste over dispenserede skemaer, som kan ses på www.lbst.dk.

Alle, der står på listen med dispenserede skemaer, får direkte besked gennem Tast selv-service, når deres skema åbner.

mip

Læs også