Danmarks største hotelkæde, Scandic, bruger hvert år 45 tons kyllingekød på deres restauranter. Indtil nu er hele 75 procent af kødet kommet fra udlandet, men det er snart en saga blot.

For fremover vil kæden kun servere dansk kyllingekød. Det skriver FødevareWatch.dk. Det opsigtsvækkende skifte sker af hensyn til selskabets danske kunder.

- Danskerne vil have fødevarer produceret af danske landmænd, hvor kvalitet og dyrevelfærd er i fokus. Det peger alle analyser entydigt på. Men når man eksempelvis spiser på restaurant, hotel eller i en kantine kan det være svært at gennemskue, hvor fødevarerne kommer fra. Det vil vi nu ændre på, udtaler Karsten Felvang Nielsen, der er direktør for mad- og drikkevarer hos Scandic i Danmark.

Gavner danske landmænd

I mange danske restauranter bruger man i høj grad frosne kyllinger fra for eksempel Thailand og Brasilien, og derfor glæder Scandics udmelding ikke overraskende Andreas Buchhave, konsulent i Landbrug & Fødevarer med ansvar for foodservice.

- Det er et fantastisk initiativ, at landets største hotelkæde nu vælger at sige, at al deres kylling skal være dansk. Det er til gavn for de danske landmænd, og det sender også et signal til resten af branchen. Så jeg håber, at der er flere professionelle køkkener, der vil lade sig inspirere af Scandic, siger han.

Ifølge FødevareWatch bliver det nye initiativ gennemført senest ved slutningen af 2019.

hka