Storøkolog bliver hotelejer

Gartner Axel Månsson, der er en af Danmarks største økologiske producenter, bliver nu hotelejer. Han har således købt Hotel Dalgas i Brande.

Gartner Axel Månsson, der er en af Danmarks største økologiske producenter, bliver nu hotelejer. Han har således købt Hotel Dalgas i Brande.

Hotellet har en central placering på byens brolagte hovedstrøg og et velkendt navn, der har sit udspring i den navnkundige hedeopdyrker Enrico Dalgas.  

- Vi er glade for, at Marianne og Arne Andersen har valgt at sælge Hotel Dalgas til os, efter næsten fyrre års virke på stedet. Hos os er der fortsat mange drømme og tanker, som skal bundfælde sig, før vore planer for hotellet er helt på plads, oplyser de nye ejere i en pressemeddelelse.

Axel Månsson stopper dog ikke som landmand. Således bliver det hans søn, der skal være bestyrer på hotellet.

- Vi ønsker at skabe en rød tråd fra vores produktion af økologiske æg og grøntsager på bedriften  til restauranten og hotellet midt i byen. Kontakten med kunderne i Gårdbutikken Månsson og et positivt samspil med vore gæster ved talrige arrangementer, har inspireret os yderligere til at kombinere økologisk jordbrug og råvarer med gæster og madoplevelser. Brande er en driftig by, og vi vil gerne bidrage til at skabe »liv i byen«, hedder det videre.

Axel Månssons virksomheder er hjemmehørende i Brande. Jordbruget producerer en mangfoldighed af økologiske og konventionelle grøntsager, ligesom bedriftens økologiske høns bidrager med en betydelig mængde økologiske æg.


 

Læs også