Ansatte kan søge opholdstilladelse inden ankomst til Danmark

Opholdstilladelsen skal være på plads, før arbejdet kan begynde for den udenlandske medarbejder, men i stedet for først at få styr på dokumenterne ved ankomst til Danmark, kan tilladelsen allerede søges i hjemlandet.

Når din udenlandske medarbejder skal have opholdstilladelse i Danmark, skal myndighederne bruge både et foto og et fingeraftryk (biometriske data), hvilket kræver personligt fremmøde.

Det oplyser Patriotisk Selskab i en meddelelse, hvor de dog samtidig påpeger, at de udenlandske medarbejdere også kan afgive de biometriske data i hjemlandet.

Ifølge rådgivningsselskabet kan man blot få medarbejderen til at møde op hos en dansk ambassade, et dansk generalkonsulat eller et ansøgningscenter, som modtager ansøgninger på vegne af en dansk repræsentation, i sit hjemland.

Det betyder, at udarbejdelsen af opholdstilladelsen og diverse andre dokumenter kan sættes i gang før, så det hele er klar, når medarbejderen kommer til Danmark – og medarbejderen kan gå i gang med at arbejde med det samme.

Medarbejderen kan dog tidligst ansøge seks måneder, før han eller hun kommer til Danmark.

Læs også