Kursus skal sikre ukrainske fordrevne en god start på arbejdslivet i landbruget

Mange ukrainske fordrevne søger arbejde i landbruget og nogle har allerede fundet job. For at give dem en god start på arbejdslivet på danske landbrugsbedrifter, tilbydes de nu gratis kursus i blandt andet dansk arbejdspladskultur og sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen.

- Fra vores arbejde med internationale medarbejdere i dansk landbrug ved vi, at en god introduktion til dansk arbejdspladskultur, til landbruget og til sikkerhed på arbejdspladsen er med til at understøtte et godt samarbejde og fællesskab på de enkelte landbrug, og at alle arbejder sundt og sikkert, siger Astrid Stampe Lovelady, antropolog og specialkonsulent i Seges Innovation.

Det er baggrunden for, at Seges Innovation i samarbejde med Sønderjysk Landboforening afholder et introduktionskursus for ukrainske fordrevne, som arbejder i dansk landbrug eller overvejer det.

Tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at omkring 15 prodent af de ukrainske fordrevne, der har fundet beskæftigelse i Danmark, arbejder inden for landbrug, skovbrug eller fiskeri.

Ifølge Seges Innovation har nogle ukrainske fordrevne fået arbejde på landbrug, hvor familie eller venner allerede havde et job, og mange danske landmænd har allerede gode erfaringer med ukrainske medarbejdere.

Internationale medarbejdere oplever ofte også administrative udfordringer, når de tager job i Danmark, og derfor byder kurset også på introduktion til praktiske forhold som NemID, ansættelses-kontrakt, hvordan man læser sin lønseddel samt information om sygedagpenge, ferielov og feriepenge.

Introduktionskurset afholdes hos Sønderjysk Landboforening, tirsdag den 30. august 2022, og deltagelse i kurset er gratis.

Læs også