Til lynkamp for at skaffe landbruget arbejdskraft

Hver femte landmand mangler kvalificerede medarbejdere på bedriften – i Kolding har kommunen sammen med Hansenberg og KHL kastet sig ind i kampen med landbrugs-lynkursus til unge

Vi har hørt det gentagne gange i den senere tid i pressen – landbruget mangler arbejdskraft – velkvalificeret arbejdskraft, vel at mærke.
Omkring hver femte landmand i Kolding Kommune mangler arbejdskraft. Og det har nu, ifølge JydskeVestkysten, fået Kolding Kommune til at gå samme med Hansenberg og KHL om et projekt, der har til formål at skaffe unge, velkvalificerede medarbejdere til landbruget.
 

Afgørende kørekort

Projektet handler om et lynkursus i landbrug, der i første omgang tilbydes 15 unge i Kolding. Her skal de unge, ifølge JydskeVestkysten, fra september i år gennemgå et 8 – 10 ugers uddannelses forløb, der skal klæde dem på til at kunne hjælpe til ude på landbrugsbedrifterne i kommunen.
Uddannelsens længde vil især komme til at afhænge af, om den enkelte unge har kørekort eller ej. Hvis ikke, omfatter uddannelseskurset også erhvervelsen af et traktorkørekort.
 

Læs også