77.000 besøgte de økologiske landmænd i weekenden

Cirka 77.000 danskere benyttede sig i denne weekend af muligheden for at møde deres lokale økologiske landmand. 84 øko-gårde indbød til Økologisk Høstmarked, oplyser Økologisk Landsforening, der betegner det som et fantastisk resultat

- Det er fantastisk, at tusindvis af danskere 25 år i træk har taget børn og børnebørn i hånden og er draget på landet for at opleve, hvordan deres økologiske fødevarer bliver til. Det er netop sådan, man bedst forstår, hvilken forskel man gør ved at købe økologi: ved med egne øjne at se de økologiske grise og køer gå rundt ude på marken og høre landmanden selv fortælle, hvordan han dyrker sine afgrøder uden sprøjtegifte, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening.

19 nye gårde deltog

Mange gårde har holdt Økologisk Høstmarked i en årrække. I år deltog også hele 19 gårde i arrangementet for første gang. Det glæder projektleder, Birgitte Nygaard.

Til weekendens høstmarkeder kunne man blandt andet tage med på markvandringer eller traktorture, hilse på de økologiske køer, kalve, grise, høns og kyllinger, høste sine egne grøntsager, tumle i halmen eller blive klogere på krible krable-livet i den økologiske muld. På mange gårde kunne man også lave økologiske toast og pandekager over bål, købe et økologisk måltid lavet på gårdens råvarer eller gå på opdagelse i gårdbutikker og boder.

Økologisk Høstmarked er hele den økologiske branches fælles årlige event, som arrangeres af Økologisk Landsforening sammen med de økologiske landmænd.

Fakta

Danskerne har verdensrekorden i at købe økologi

9,7 procent af det samlede fødevaresalg i Danmark er økologisk

Der blev solgt øko-varer for otte milliarder gennem dagligvarehandelen i 2016

 

Læs også