Så er der dyrskue på Hygum Hjemstavnsgård
I weekenden 21. og 22. maj er der dyrskue på Hygum Hjemstavnsgård.
Lørdag er der børnedyrskue, hvor børnene kommer med deres dyr, og får dem bedømt.
Søndag er der historisk dyrskue, hvor de fleste gamle husdyrracer er repræsenteret. Der kan man få at se, hvordan dyrene så ud, inden verden gik af lave. Til at give en karakteristik af dyrene, har vi til kvæg Poul S. Frank fra Vojens, og til hestene Søren Knudsen fra Hammerum.
I den gamle smedje, er man i gang med at lave en ny låge til indkørslen til Hjemstavnsgården. Den bliver lavet med det gamle smedehåndværk: Essesvejsning og nitter. I den gamle stenovn, bliver der bagt kringler og boller, og de går som "varmt brød". I det gamle stuehus bages der klatkager på det gamle komfur, og i stuen bliver der vævet, kniplet og spundet.
I mark og have, er der gang i plantning, såning og rensning. Savværket med den gamle bloksav laver store træstammer om til brædder og planker. Hjemstavnsgården har lavet en samarbejdsaftale med CUK naverne, som vil komme og vise forskelligt håndværk. Så kom og se en rigtig naver. I historisk køkken bliver uddelt smagsprøver af forskellige retter og bagværk, samtidig med, at der kærnes smør og bages vafler. Se mere på www.hygumhjemstavnsgaard.dk,