Case IH Steiger 620 traktor sætter ny rekord

Case IH Steiger 620 har sat ny standard på et verdenskendt testcenter. Traktoren slår rekord for både lavt forbrug af brændstof, hestekræfter i trækbommen og maksimal trækkraft. Resultaterne dokumenterer meget høj udnyttelse af såvel diesel som AdBlue.

Den største Case IH model inden for traktorer med hjul har sat ny rekord på University of Nebraska Tractor Test Laboratory (NTTL) i USA. Det er her, alle traktorproducenter får målt de ydeevner, som de offentliggør.

Resultaterne fra testen af Steiger 620, som er hjultraktoren magen til den bæltetrukne Quadtrac 620, har nu med officielle målinger bevist, at den er den mest brændstoføkonomiske traktor med den største trækkraft i trækbommen der nogen siden er testet. De nye rekorder sat af denne traktor gælder for brændstofeffektivitet på trækbommen, hestekræfter på trækbommen og maksimal trækkraft. I hver af disse tre kategorier slog Steiger 620 alle tidligere målte traktorer ved NTTL.

Udover at have flest hestekræfter nogensinde målt - 594,08 totalt - kan den også overføre trækkraften til underlaget. Det blev vist ved, at dens forbrug af brændstof på trækbommen var så lavt som 242 g/kWh, og ved 75 procent af maksimal trækkraft et forbrug på 257 g/kWh.

- Med sit lave forbrug står det klart, at den både er effektiv og har lave omkostninger til diesel og AdBlue, fremhæver Ulrich Sommer, marketingchef for Case IH Steiger traktorerne.

- Det flotte resultat bakkes op af lignende resultaterne fra den næststørste Steiger-model, 580’eren. Den scorede næstbedst brændstoføkonomi på trækbommen målt hos NTTL med et forbrug på kun 243 g/kWh.

- Det er 6,63 procent mindre end nærmeste testede konkurrent i samme effektklasse, fastslår han.

Motorerne i Case IH Steiger og Quadtrac bliver fremstillet af Case IH’s søsterselskab FPT. Det er motorer, som hverken behøver et filter til at rense udstødningen eller en regenerations-pause. Desuden har de et serviceinterval på 600 mellem olieskift.

- Det betyder, at de gennemsnitligt har 2,2 procent lavere omkostninger til forbrug af diesel og AdBlue set over hele spændet fra 370 til 620 hestekræfter i Steiger-serien i forhold til sammenlignelige modeller fra vores konkurrenter, fremhæver Ulrich Sommer.

Læs også