Vil udvikle og ikke afvikle

Næsbjerg Foderstofforening er overtaget af Vestjyllands Andel, men der vil fortsat være liv i de to afdelinger i Nordenskov og Næsbjerg.

Næsbjerg Foderstofforening fylder godt op midt i Næsbjerg, og snakken har gået i byen. Ville det ende med en tom spøgelsesbygning, når nu Vestjylland Andel overtog den gamle foderstof og bygningerne. Det bliver der imidlertid ikke tale om – tværtimod.

- Vi kommer ikke for at afvikle, men for at udvikle.

Så klar lyder meldingen fra direktør for Vestjyllands Andel, Carsten Lauridsen, efter fusionen - overtagelsen - hvor det er Vestjyllands Andel, der kører videre, men det er slut med en lokal, selvstændig foderstof i området.

Næsbjerg Foderstofforenings logo vil blive erstattet med dem fra Vestjyllands Andel, men der kommer hverken et lukket- eller til salg-skilt op, og de fastansatte medarbejdere fortsætter.

Beslutningen om fusionen med Vestjyllands Andel blev truffet på en ekstraordinær generalforsamling i Næsbjerg Foderstofforening, men den har været længe undervejs.

I landbrugsbranchen har Konkurrencestyrelsen tidligere stukket en kæp i hjulet på fusioner for at undgå monopollignende forhold, og derfor valgte parterne i god tid i forvejen at tage Konkurrencestyrelsen i ed, inden der blev truffet beslutning om Vestjyllands Andels overtagelse af Næsbjerg-virksomheden.

»Anmodning om fusion blev godkendt af Konkurrencestyrelsen 19. januar 2017«, skrev Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

Dermed var den del på plads, inden medlemmerne i Næsbjerg Foderstofforening skulle træffe en afgørelse, og der var heller ikke meget tvivl. 59 stemte for, mens kun en enkelt stemte imod, hvilket er langt over de to tredjedele stemmer, der var et krav, som det nævnes.

- Foderstoffen har også haft det svært med underskud de seneste fire år, konstaterer direktøren, der glæder sig over, at Næsbjerg Foderstofforening er blevet en del af Vestjyllands Andel.

- De ligger i vores sydlige område, så det ligger lige til højrebenet og passer fint med vores struktur, siger direktøren, og bestyrelsesformand Leif Haubjerg byder de nye medlemmer velkommen - og faktisk med tilbagevirkende kraft.

Fusionen sker med tilbagevirkende kraft fra 1. juli 2016, så også medlemmerne i det gamle Næsbjerg vil få del i et forventet udbytte på lige fod med alle andre i Vestjyllands Andel.

 

Læs også