Ny stald til slagtekalve vises frem

På tirsdag kan du se en ny 2.400 kvadratmeter stor stald til slagtekalve. Stalden ligger mellem Hobro og Tjele og ejer Troels Rasmussen forventer at kunne halvere dødeligheden.

Lys, plads og luft skal halvere dødeligheden, øge tilvæksten og i sidste ende økonomien ved slagtekalveproducent Troels Rasmussen.

Han har bygget en ny stald på 2.400 kvadratmeter med plads til 400 kalve. Han vil i alt komme til at producere 1.100 kalve om året – primært Dansk Kalv.

Den nye stald består af 13 bokse på hver godt 100 kvadratmeter. Der går omkring 30 kalve i hver boks. I alt kan stalden rumme 400 kalve – alle på dybstrøelse.

Den ene langside af stalden, den der vender mod vest, er muret halvt op, efterfulgt af et gardin. Langs denne side er der foderbord med automatisk fodring samt vandkopper, hvor vand, som havner ved siden af vandkoppen, samles op og ledes ud i fortanken.

Den anden langside er helt åben og vender mod øst. Kalveboksene stopper et stykke inden spærene, hvor der er etableret en drivgang. Den gør, at en mand kan flytte kalve alene. Drivgangen bruges blandt andet, når et hold bliver hentet og kørt til slagt.

Inventaret til drivgangene kan åbnes, så boksene kan muges ud en ad gangen.

Entreprenørvirksomheden Kristian Hansen ApS, Aalestrup, har stået for hele byggeriet på nær det automatiske fodringsanlæg.

Hele byggeriet med inventar har kostet 3,6 millioner kroner og kan ses til åbent stald tirsdag den 30. maj fra klokken 14.00 – 17.00 på Firkløvervej 11, 8830 Tjele.

Læs også