Perfekt dyrskue

Som noget nyt var konkurrencerne for malkekvæg ikke kun lørdag, men også søndag. Det gav mere ro og næsten landsskuestemning for udstillerne.

 21.068 mennesker besøgte Gl. Estrup Landbrugsmesse.

- Det er hammer, hammer godt og flere end normalt, siger Gert Aude, formand for skuet.

Det var især det gode vejr lørdag, der tiltrak flere.

Malkekøerne på Gl. Estrup Landbrugsmesse var i år flyttet i telt. De skulle nemlig overnatte i det fri, da deres konkurrencer for første gang både var lørdag og søndag.

Denne ændring var sket både for at tilgodese udstillerne, men i høj grad også byboerne, som gerne kommer søndag og forventer at se malkekøer.

- Det har været en stor succes for udstillerne. Det har givet mere ro, at de ikke har skulle skynde sig fra den ene bedømmelse til den anden. De har været rigtig glade, og der har nærmest været landskuestemning, fortæller Gert Aude.

Byboerne kom ikke lige så talstærkt søndag som håbet, så om konkurrencerne for malkekvæg næste år bliver over to dage igen skal drøftes i dyrskueudvalget.

- Står det til udstillerne er det klart, at det skal være over to dage. Men der er noget økonomi i at have telte til køer og især, når der ikke kom så mange gæster søndag som håbet, lyder det.

Læs også