​H.K.H. Kronprinsesse Mary åbner Arlas globale innovationscenter

Tirsdag den 16. maj åbner Arla døren til sit helt nye innovationscenter i Aarhus. Her vil Arla skabe fremtidens mejeriprodukter i samarbejde med kokke, forskere, uddannelsesinstitutioner, kunder og forbrugere.

Udgangspunktet er noget så simpelt og naturligt som mælk. Men ambitionerne er store, når Arla onsdag den 16. maj åbner sit nye, globale innovationscenter i Aarhus. Herfra vil Arla skabe fremtidens mejeriprodukter tilpasset forbrugere i hele verden i tæt samarbejde med industri, forskere, uddannelsesinstitutioner, kunder og forbrugere.

H.K.H. Kronprinsesse Mary kommer til Aarhus for officielt at indvie Arlas innovationscenter ved at klippe snoren til den nye bygning den 16. maj kl. 11.00 og efterfølgende blive vist rundt på centret for at se eksempler på, hvordan Arla vil udvikle fremtidens fødevarer.

- Vi er utrolig stolte over, at Kronprinsesse Mary indvier Arlas innovationscenter. Kongehuset har altid spillet en vigtig rolle i promoveringen af dansk fødevareindustri. Kronprinsessens deltagelse er med til at understrege, hvor vigtig dagen er – ikke alene for Arla, men også for den danske mejeribranche og danske landmænd, lyder det fra Peder Tuborgh, adm. direktør i Arla Foods.

Åbningsceremonien forventes at have 500 deltagere, og pressen og en række prominente gæster inviteres indenfor i innovationscentret til rundvisning. Gæstelisten tæller blandt andet borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, og miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen. 

Aarhus bliver ramme for en af verdens stærkeste og hurtigst voksende fødevareklynger

Arlas Innovationscenter er en del af en klynge af virksomheder og forskningsaktiviteter inden for fødevarer, der ligger i Aarhus. Fødevareklyngen er enestående på verdensplan, når det kommer til udvikling og innovation.

- Vi glæder os meget til at åbne vores nye innovationscenter. Ved at lægge vores innovationscenter i Aarhus placerer Arla sig midt i et af verdens absolut stærkeste netværk af virksomheder og forskning på fødevareområdet, som vi nu får meget bedre mulighed for at invitere indenfor, siger Peder Tuborgh. 

- Vi er overbeviste om, at vores globale innovationscenter vil accelerere udviklingsmiljøet, og vi håber, at det bliver et fyrtårn, der vil trække endnu flere internationale virksomheder og forskningsinstitutioner til. Det bliver et stort aktiv for Arla og vores andelshavere samt hele den danske fødevareklynge, siger han. 

Arla er verdens fjerdestørste mejeri og er ejet af mere end 12.000 landmænd. Arlas innovationscenter vil beskæftige 150 medarbejdere fra hele verden.

Fakta om Arla Innovation Center

 • 10.000 m2 i Agro Food Park i Skejby ved Aarhus
 • Arbejdsplads for 150 Arla-medarbejdere fra hele verden
 • Særligt område - Consumer House - hvor forbrugere og Arla-medarbejdere kan arbejde sammen om udvikling og test af nye produkter.
 • Pilotmejeri med 50 forskellige maskiner
 • Det mest avancerede laboratorieudstyr inden for mejeriinnovation.
 • Har kostet 270 millioner kroner at opføre

Program for åbningen af Arlas Innovationscenter den 16. maj

 • Kl. 10.15: Mødetid for pressen, hvor der vil være pressebriefing
 • Kl. 11.00: Åbning af innovationscentret ved H.K.H. Kronprinsesse Mary (her vil også være mulighed for pressebilleder)
 • Kl. 11.20: Åbningsceremoni
 • Kl. 11.45: Rundvisning i innovationscentret, hvor pressen vil have mulighed for at dække dele af rundvisningen
 • Kl. 13.40: Åbningstale ved Sven Thormählen, innovationschef hos Arla
 • Kl. 14.00: Tak for i dag

Dørene åbner kl. 10.30 for inviterede gæster.

Det hele foregår hos Arla Innovationscenter, Agro Food Park 19, Skejby, 8200 Aarhus N.

Læs også