HVIS DER ER noget, som verdens herskere gennem årene har lært at frygte, er det kornmangel og sult. Det gjorde sig gældende hos Egyptens faraoer, de gamle grækere og hos romerne. For et sultende folk er et folk i oprør. Det fik også adlen i Frankrig at mærke i 1790’ernes revolution. Og nu er den såmænd gal igen – i lille skala – i det franske. Denne gang er det croissanterne hos de franske bagere, der er i farezonen. Årsagen er manglen på smør, der udgør omkring 25 procent af franskmændenes foretrukne morgenbrød.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement