Årets julegave kan være en rejse til Tyskland

Rejseleder Poul Jensen og LandbrugNord arrangerede i efteråret en landbrugs- og kulturrejse til Hviderusland. Det blev en så stor succes, at der allerede nu en ny tur på tegnebrættet - denne gang med Tyskland som destination.

I efteråret havde LandbrugNord fornøjelsen af at arrangere en landbrugs- og kulturrejse til Hviderusland i samarbejde med rejseleder Poul Jensen. Det endte med, at Poul Jensen tog turen tre gange med nye forventningsfulde rejsedeltagere hver gang, både fra Jylland og Fyn.
Det blev en tur med faglige virksomhedsbesøg og kulturelle indslag i både Hviderusland, Litauen, Polen og Sverige.

John Deere-fabrik

De positive tilkendegivelser har gjort, at Poul Jensen og LandbrugNord allerede nu er i fuld gang med forberedelserne til endnu en landbrugs- og kulturrejse – denne gang til Tyskland.
- Vi har forskellige besøg på tegnebrættet og jeg er nu i gang med at lave de første aftaler, fortæller Poul Jensen, som har arrangeret rejser gennem en årrække for flere hundrede håbefulde gæster.
Et af besøgene på næste års tur, som finder sted sidst i september, er et besøg på John Deere-fabrikken i Mannheim. Her vil der være en rundvisning på fabrikken, i museet og et kig ind i en overvældende souvenir-shop, med alt fra arbejdstøj til sengesæt, babyudstyr og solbriller – alt selvfølgelig med grønne og gule farver.

Teknik-museum

Har man ikke fået nok af hestekræfter, kan man glæde sig til et besøg på Auto & Technik Museum Sinsheim. Et enormt museum med alt fra sportsbiler og Formel 1-racere, motorcykler, tog, militærkøretøjer, amerikanske flydere i alverdens farver, fly og gamle fornemme køretøjer. Et museum, hvor store haller danner kulisserne. Man kan, som det eneste sted i verden, blandt andet opleve to fly, et Concorde og Tupolev TU-144 side om side på taget af en af hallerne.
- Det er stort og et sted, hvor man skal bruge en hel dag, fortæller Poul Jensen.
Turen kommer også forbi Mercedes-Benz Museum. En organisk formet bygning fyldt med nypolerede biler med stjernen i front. Et museum med sans for detaljerne og hvor intet er overladt til tilfældighederne.

På kongeligt besøg

Rejsen til Tyskland er dog meget mere end hestekræfter og hjulspark.
I Hamborg bliver der en rundtur med en dansktalende guide.
- På de besøg, hvor der for eksempel bliver talt engelsk, oversætter jeg så alle får det hele med, siger Poul.
Man kommer også forbi et planteavlsbrug og så bliver der stop ved Berleburg Slot, hvor Prinsesse Benedikte holder til. Slottet har blandt andet 13.000 hektar skov.
Øl- eller vinsmagning er også indlagt i det foreløbige program.

Tøjudsalg i storskala

Mens de mandlige rejsedeltagere slapper af eller bærer poser, kan kvinderne slå sig løs i et 15.000 kvadratmeter stort outlet med mere end 120 forskellige butikker med designervarer, primært tøj, som er op til 70 procent billigere end de vejledende priser herhjemme.
Rejsen til Tyskland er med bus og det er Skave Turistfart, som står for transporten.
- Det er toprutinerede chauffører og jeg har rejst med dem i mange år, fortæller Poul Jensen. Bussen afgår sidst i september og allerede nu kan man høre mere eller reservere plads på turen ved Poul Jensen.

Læs også