Stor produktion af medicinsk cannabis i Odense

Spectrum Cannabis Denmark, et joint venture-selskab imellem Canopy Growth Corporation og Møllerupselskabet Danish Cannabis, etablerer et 40.000 kvadratmeter stort forsknings og produktionsanlæg i Odense for at blive førende i Europa.

Et 40.000 kvadratmeter stort forsknings- og produktionsanlæg skal etableres i Odense for at blive førende i Europa. Bag etableringen står Spectrum Cannabis Denmark, et joint venture-selskab imellem Canopy Growth Corporation og Møllerupselskabet Danish Cannabis.

Det meddelte Spectrum Cannabis Denmark i eftermiddag.

Anlægget i Odense forventes at komme til at beskæftige 125 medarbejdere, forsyne omkring 60.000 patienter i Europa og omsætte for over 500 millioner kroner.

Odense er ideelt til produktion af cannabis i drivhuse dels på grund af den store drivhus-industri i området og dels på grund af den store sikkerhed for energiforsyning.

Produkter fra januar

- Mens vi fortsætter processen med at opnå licens til produktion af medicinsk cannabis forventer vi at importere Spectrum Cannabis produkter fra Canada, siger Lars Thomassen, direktør i Spectrum Cannabis.

Under forudsætning af, at Spectrum Cannabis opnår de nødvendige tilladelser forventer det, at der kan leveres medicinsk cannabis i form af tørrede blomster, olier og soft gel kapsler i starten af januar 2018.

Glad for arbejdspladser

Ifølge en pressemeddelelse fra Spectrum siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, i den forbindelse:

- Vi glæder os over, at vores arbejde med at skabe et stabilt, veluddannet, og sikkert miljø fortsat trækker globale virksomheder til Odense.

- Det danske marked er et stabilt og attraktivt marked. I Danmark ser vi en stærk farmaceutisk industri, en stærk tradition inden for research, en veluddannet arbejdsstyrke, stabile og attraktive energi priser. Baseret på disse grundlæggende forhold og på samarbejdet med vores partnere i Danish Cannabis, er jeg sikker på at vi vil udbygge vores globale succes her i Danmark, siger Bruce Linton, formand og administrerende direktør hos Canopy Growth.

 

 

 

 

Læs også