I gang med nicheproduktion

Kurset »Iværksætteri i praksis« bliver nu udbudt til interesserede landmænd, der pusler med idéer om at starte et nyt forretningsområde.

Har du fået en idé til et nyt forretningsområde i dit landbrug? Så kan kurset »Iværksætteri i praksis« måske været noget for dig.
Uddannelsen er primært for etablerede landmænd, som allerede har en ide til en nicheproduktion, men mangler hjælp til at udvikle på idéen og føre den ud i livet, fortæller Lone Bendixen, teamchef Løn og HR i Centrovice, der står bag forløbet i samarbejde med Erhvervsakademi Dania, FødevareDanmark og FoodFyn.

Fra idé til praksis

Landmænd, der vil etablere en nicheproduktion, mangler især viden om afsætning af det endelige produkt, oplever Lone Bendixen.
- Landmændene er vant til, at andre selskaber tager sig af afsætningen af deres produkter til forbrugeren, men som nicheproducent har man brug for selv at vide det, fortæller hun.
Derfor bliver afsætning et af de mange emner, som uddannelsen tager fat på. I alt består forløbet af seks moduler à otte undervisningsdage, der behandler emner som forretningsidé, forretningsplan, immaterialret, finansiering, moms og skatteforhold, salg og kundeforståelse, markedsføring og visuel identitet.

Eksamen

Kurset er et akademifag med mulighed for at afslutte med en efterfølgende eksamen (10 ECTS-point).
Kurset i iværksætteri, som tager udgangspunkt i nicheproduktion af fødevarer, er det eneste af sin art i landet og foregår hos Centrovice i Vissenbjerg.
Uddannelsen begynder fredag den 26. januar og slutter lørdag den 10. marts.
Sidste frist for tilmelding er mandag den 8. januar, men det vil allerede være muligt at tilmelde sig kurset på www.centrovice.dk inden jul. Deltagerprisen er 8.500 kroner, hvis man ikke er berettiget til SVU-tilskud (Statens VoksenUddannelsesstøtte), og cirka det halve med SVU-tilskud.

 

Læs også