Danmarks eneste andeslagteri er klar til drift
Danmarks eneste andeslagteri, Dansk And i Struer, mangler nu kun grønt lys fra Fødevarestyrelsen, før produktionen kan starte.
Danske ænder slipper fra næste for en lang rejse til slagteri i udlandet, når Dansk And åbner sit sagteri i Struer.
Torsdag er myndighederne på kontrolbesøg i slagteriet, oplyser DR P4 Midt & Vest, og går alt efter planen, vil andeslagteriet fra midten af næste uge slagte 4.000 ænder om dagen. Det betyder, at ænderne slipper for transport ud af landet.
Dansk And har de seneste otte år slagtet ænder i udlandet. I Tyskland, Polen og senest i Holland.
- Otte år med 700 kilometers afstand til vores dyr har været en torn i øjet på os, siger Martin Daasbjerg, der se
Andeslagteriet er rykket ind i et tidligere slagteri i Struer, der blev sat til salg for én krone efter et konkursbo. 36 ansatte står klar til fra midten af næste uge at slagte ænder. Når slagteriet er i fuld drift, vil den årlige produktion af økologiske ænder ligge på cirka 900.000 styk.
Det danske hjemmemarked aftager 11.000 ton andekød om året. Det er cirka fire millioner ænder.