Løkke nægter at deltage i samråd om landbrugspakken

Statsministeren afviser at deltage i det åbne samråd om forløbet omkring landbrugspakken, som han var blevet indkaldt til af Enhedslisten.

Der kommer ikke til at blive noget åbent samråd omkring forløbet omkring tilblivelsen af landbrugspakken med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det var han ellers blevet indkaldt til af Enhedslisten efter historier har været fremme i pressen om, at Venstre-toppen har været dybt involveret i forløbet omkring tilblivelsen af landbrugspakken, og der har været afholdt møder mellem statsministeren, ministre fra andre ressortområder og embedsmænd i Miljø- og Fødevareministeriet.

I et brev til Miljø- og Fødevareudvalget begrunder Lars Løkke Rasmussen, at han løbende holder møder med ministre og embedsmænd for at drøfte politiske sager. Det gælder også i sagen om regeringens landbrugspakke.

- Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at jeg er involveret i udarbejdelsen af centrale regeringsinitiativer. Det er en helt naturlig del af at være regeringsleder. Af principielle grunde ønsker jeg imidlertid ikke at udtale mig nærmere om de drøftelser, som jeg har med ministre og embedsmænd i en given sag, skriver statsministeren.

Han henholder sig også til, at hans forgænger, Helle Thorning-Schmidt (S), heller ikke deltog i samråd. Lars Løkke Rasmussen bad blandt andet som oppositionsleder, sin forgænger om at deltage i et åbent samråd sidste år omkring terrorsagen i København, men dengang afviste Helle Thorning-Schmidt at møde op.

Her brugte Helle Thorning-Schmidt i øvrigt samme begrundelse, som Lars Løkke Rasmussen nu bruger for ikke at møde op. Nemlig at hendes forgænger også afviste at deltage i åbne samråd. Hendes forgænger var som bekendt Lars Løkke Rasmussen.


Læs også