23 procent af landets fødevarearbejdere har oplevet at miste jobbet, fordi arbejdspladsen flyttede hele eller dele af produktionen udenlands
Forleden annoncerede Danish Crown, at omkring 110 af
selskabets medarbejdere i Faaborg mister jobbet inden sommerferien, og flere
fyringer følger efter ferien.
Danish Crown flytter nemlig produktionen i Faaborg til
Bugle i England. Men medarbejderne på Fyn er langt fra de eneste
fødevarearbejdere, der har stået i den situation, lyder det fra Fødevareforbundet NNF.
En analyse foretaget af Analyse Danmark blandt medlemmer
af NNF viser således, at 23 procent af fødevarearbejderne her i landet har
oplevet at miste jobbet, fordi arbejdspladsen flyttede hele eller dele af
produktionen til udlandet.
Hos NNF peger man på, at Danish Crown eksempelvis har
lukket 14 slagterier siden 2005 – og at omkring 8.000 slagteriarbejdere har
mistet jobbet i koncernen på lidt over ti år.
- Der bliver færre og færre slagtesvin i Danmark, og det
koster danske slagterijob. Der er brug for bedre politiske rammevilkår, så det
bliver mere attraktivt at producere slagtesvin til de danske slagterier, siger forbundssekretær
for slagterindustriområdet i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen på forbundets
egen hjemmeside.
Her fremgår det også, at en rundspørge blandt NNF’s
medlemmer viser, at over halvdelen af slagteriarbejderne i Danmark er bekymret
for at miste jobbet til udlandet.