NNF: Hver fjerde har set sit job forsvinde til udlandet

23 procent af landets fødevarearbejdere har oplevet at miste jobbet, fordi arbejdspladsen flyttede hele eller dele af produktionen udenlands

Forleden annoncerede Danish Crown, at omkring 110 af selskabets medarbejdere i Faaborg mister jobbet inden sommerferien, og flere fyringer følger efter ferien.

Danish Crown flytter nemlig produktionen i Faaborg til Bugle i England. Men medarbejderne på Fyn er langt fra de eneste fødevarearbejdere, der har stået i den situation, lyder det fra Fødevareforbundet NNF.

En analyse foretaget af Analyse Danmark blandt medlemmer af NNF viser således, at 23 procent af fødevarearbejderne her i landet har oplevet at miste jobbet, fordi arbejdspladsen flyttede hele eller dele af produktionen til udlandet.

Hos NNF peger man på, at Danish Crown eksempelvis har lukket 14 slagterier siden 2005 – og at omkring 8.000 slagteriarbejdere har mistet jobbet i koncernen på lidt over ti år.

- Der bliver færre og færre slagtesvin i Danmark, og det koster danske slagterijob. Der er brug for bedre politiske rammevilkår, så det bliver mere attraktivt at producere slagtesvin til de danske slagterier, siger forbundssekretær for slagterindustriområdet i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen på forbundets egen hjemmeside.

Her fremgår det også, at en rundspørge blandt NNF’s medlemmer viser, at over halvdelen af slagteriarbejderne i Danmark er bekymret for at miste jobbet til udlandet.

Læs også