bannerPos

Norden satser på biobrændstoffer til fly

24-02-2015 11:58

Biobrændstoffer til fly kan have et stort kommercielt potentiale, lyder det fra Nordisk Ministerråd
Nordisk Ministerråd sætter nu gang i en undersøgelse af potentialet for anvendelse af biobrændstoffer til fly. Det oplyser man på Norden.org.

For ifølge Nordisk Ministerråd kan biobrændstoffer vise sig at være vejen frem for luftfarten, hvis man skal mindske CO2-udleningen fra flytrafikken.

- Det er mit håb, at vi med det nordiske arbejde finder ud af, om der gemmer sig et grønt vækstpotentiale i biobrændstoffer til fly. Den udvikling kan Danmark næppe drive alene, men perspektiverne kan vise sig at være helt anderledes, hvis vi på nordisk plan får samlet de styrker, vi hver især har, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) til Norden.org.

Man forventer, at biobrændstoffer til fly – ud over en klimagevinst – også kan vise sig at have et stort kommercielt potentiale.

Resultaterne af det nordiske biobrændstofprojekt vil blive præsenteret på en konference i 2016.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Studietur til Brasilien og Argentina

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 18. november til 1. december i år.

Det trækker mod en tidlig høst

- Afgrøderne står godt lige nu, men vejrudsigten siger tørt og varmt de kommende uger. Så jeg forudser, det bliver en tidlig høst indenfor den normale høstperiode, vurderer Mogens Hansen.

No till giver senere såning af vårafgrøder

På Lynggård har man efterhånden mange års god erfaring med pløjefri dyrkning. - Vi ser mest en udfordring i koldere jord om foråret og dermed let 14 dages senere såning af vårafgrøder, siger driftsleder Mogens Hansen.

Tyve års tjek på om pesticider udvaskes til grundvandet

Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) blev for 20 år siden skabt ud fra et politisk ønske om at sikre kvaliteten af grundvandet. VAP har siden leveret resultater om risikoen for udvaskning af pesticider og dermed ny viden til reguleringen af pesticider.

Udlejning af landbrugsejendomme

De fleste landbrug råder ofte over et eller flere stuehuse, som ikke anvendes i forbindelse med driften, men derimod udlejes til enten private eller medarbejdere.

Sæt et vandur på strengen og undersøg vandets indhold

En ko skal drikke tre gange sin ydelse, men gør den det? En bygningsrådgiver anbefaler at få sat et vandur på streng, at få lavet en vandanalyse og gjort vandkarrene rene hver eneste dag. Og sidst, men ikke mindst, bør man tænke over, om ens vandkar hænger i den rigtige højde, 70-70 centimeter over jorden.
Side 1 af 1849 (36973 artikler)Prev1234567184718481849Next