bannerPos

Norden satser på biobrændstoffer til fly

24-02-2015 11:58

Biobrændstoffer til fly kan have et stort kommercielt potentiale, lyder det fra Nordisk Ministerråd
Nordisk Ministerråd sætter nu gang i en undersøgelse af potentialet for anvendelse af biobrændstoffer til fly. Det oplyser man på Norden.org.

For ifølge Nordisk Ministerråd kan biobrændstoffer vise sig at være vejen frem for luftfarten, hvis man skal mindske CO2-udleningen fra flytrafikken.

- Det er mit håb, at vi med det nordiske arbejde finder ud af, om der gemmer sig et grønt vækstpotentiale i biobrændstoffer til fly. Den udvikling kan Danmark næppe drive alene, men perspektiverne kan vise sig at være helt anderledes, hvis vi på nordisk plan får samlet de styrker, vi hver især har, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) til Norden.org.

Man forventer, at biobrændstoffer til fly – ud over en klimagevinst – også kan vise sig at have et stort kommercielt potentiale.

Resultaterne af det nordiske biobrændstofprojekt vil blive præsenteret på en konference i 2016.

Gamle bygninger kræver vedligehold

Selvom landbrugene og de nye staldbygninger bliver større og større, er det vigtigt at bevare de gamle og mindre avlsbygninger som et vidne om landets stolte landbrugstraditioner.

Nyt fodertilskud har ført til friske søer og flere grise

- Når vi får tre grise mere igennem pr. årsso inklusiv de managementmæssige tiltag, så har det værdi. Sådan lyder ordene blandt andet fra en fynsk svineproducent, der i snart et år har tilsat fodertilskuddet EP199 i drægtigheds- og diegivningsperioden.

USDA overrasker prisstærkt

For en gang skyld overrasker det amerikanske landbrugsministerium med en prisstærk WASDE-rapport for blandt andet hvede. Det ser derfor stadig ud til, at hvedeprisen kan gå yderligere op til trods for den igangværende europæiske hvedehøst.

Så er kornhøsten i gang på Sydvestfyn

Som et af de første steder i Danmark tog Henrik Banke og hans far, Jørgen Banke, som tilsammen ejer Ebberup Maskinstation på Sydvestfyn, i dag hul på høst af deres vinterbyg.

Sparker gang i multifunktionel jordfordeling

De første tre projekter med multifunktionel jordfordeling kan nu starte op, efter at Landbrugsstyrelsen har givet tilladelse til tre projekter. I alt forventes det, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

Forudser normal svensk høst

Svenske Lantmännen forudser, at den svenske korn- og oliefrøhøst i år bliver på 6,1 millioner tons, hvilket er på et normalt leje.

Landbruget kræver svar om kloakvandet i Limfjorden

Nu vil landboforeningerne LandboNord, Agri Nord, LandboThy og Landboforeningen Limfjord have klarlagt, hvor mange næringsstoffer, blandt andet kvælstof og fosfor, der er i udledningerne fra kommunerne. Det vil de, efter det er kommet frem, at flere kommuner udleder urenset spildevand direkte i Limfjorden.

Et lille håb om fælles løsninger og intern enighed

På LandboNords generalforsamling, der i år foregik digitalt, lagde formand, Niels Vestergaard Salling, vægt på vigtigheden af fælles løsninger med blandt andre DN, mens der internt i landbruget er brug for fælles fodslag.
Side 1 af 1874 (37477 artikler)Prev1234567187218731874Next