DTU har udarbejdet en undersøgelse, hvor man har analyseret næringsindholdet i en række vegetabilske drikke og i letmælk
I de senere år har der været øget interesse for soja-,
ris-, havre- og mandeldrikke, og mange har helt eller delvist droppet komælken –
nogle, fordi de ikke kan tåle mælken.
Men de vegetabilske drikke er ikke fuldgyldige
alternativer til mælk, konstaterer Fødevarestyrelsen i en netop offentliggjort
rapport. Det skriver mejeri.lf.dk.
Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har udarbejdet en
undersøgelse for netop Fødevarestyrelsen, hvor man har analyseret
næringsindholdet i en række vegetabilske drikke sammenlignet med indholdet i
letmælk.
Og ifølge mejeri.lf.dk konkluderer rapporten, at selv om ”de
bedste” ligger tæt på komælken, kan sojadrik, havredrik og mandeldrik ikke anbefales
anvendt som fuldgyldige alternativer til komælk.
- Selv om der købet calciumberigede drikke, vil de ikke
bidrage med vigtige vitaminer og andre mineraler, som findes i komælk, lyder
det i rapporten.
Desuden har nogle af drikkene et indhold af tilsat sukker
på højde med sodavand og saft.