100 millioner kroner til dansk landbrug

Partnerskabet Future Cropping vil bruge data fra landbrugs- og miljøteknologi og integrere dem med areal- og vejrdata

En række virksomheder og forskningsinstitutioner er gået sammen om at udvikle fremtidens planteproduktion, der både økonomisk og miljømæssigt er bæredygtig.

Det er i hvert fald målsætningen for partnerskabet Future Cropping, og parterne har afsat i alt 100 millioner kroner til formålet. Det oplyser Innovationsfonden.

- En af landbrugets allerstørste udfordringer er at øge produktionen pr. hektar, samtidigt med at man har en forsvarlig miljøprofil. Løsningen er at gøre produktionen mere intelligent, bæredygtig og effektiv, og det er det, vi vil med Future Cropping, siger formand for Future Cropping og administrerende direktør i Videncentret for Landbrug Jan Mousing i en pressemeddelelse.

Grundidéen i Future Cropping er at bruge store mængder data fra landbrugs- og miljøteknologi og integrere dem med areal- og vejrdata. Denne kobling skal danne basis for innovation af intelligente beslutningsværktøjer og differentieret dyrkningsteknik, så produktionen kan tilpasses lokale forhold.

Selv om Future Cropping tager udgangspunkt i landbruget, rummer det ifølge parterne også store muligheder for følgeindustrierne. Partnerskabet forventer således, at arbejdet vil bidrage til at skabe vækst og eksportfremgang for den dansk agro- og miljøteknologi.

Der er ti kerneparter i Future Cropping, som Innovationsfonden nu investerer i:

Kongskilde Industries A/S, Agco A/S, Orbicon A/S, Ejlskov A/S, Novozymes A/S, Yara Danmark Gødning A/S, Aarhus Universitet, Science & Technology, Københavns Universitet, Science, AgroTech, og Videncentret for Landbrug.

Ud over kerneparterne  indgår Agro Business Park, FOSS, CLAAS-Agrosystems, Rambøl og GEUS i arbejdet med Future Cropping.

Læs også