EU skal undersøge statsstøtte til Danish Crown

Medlem af Europa-Parlamentet Ole Christensen peger på, at flytning af produktion fra Fyn til England ikke hjælper på situationen i Danmark

Europa-Kommissionen skal nu tage stilling til, om Danish Crown har fået ulovlig statsstøtte til at flytte produktionen fra Faaborg til Bugle i det sydvestlige England. Det skriver Fødevareforbundet NNF på sin hjemmeside.

Her fremgår det, at en statslig udviklingsfond giver mere end 20 millioner kroner i støtte til udflytningen fra Fyn til England.

Det har fået medlem af Europa-Parlamentet Ole Christensen (S) til at bede Europa-Kommissionen om at undersøge, om det er lovligt at flytte arbejdspladser fra et udkantsområde til et andet.

- Jeg vil have Kommissionen til at se Danish Crown og England efter i sømmende. Det kan ikke passe, at der i England gives støtte, som fører til store tab af arbejdspladser i Danmark. De danske slagteriarbejdere er i forvejen pressede, og det her hjælper bestemt ikke på situationen, siger Ole Christensen til NNF Fødevareforbundet.

Bugle-fabrikken ligger i et landdistriktsområde, hvor det er svært at fastholde arbejdspladser, og derfor har den engelske udviklingsfond bevilget pengene.

Hos Fødevareforbundet NNF ser man med glæde på, at Ole Christensen har taget sagen op. Her kalder man det ”absurd, at man kan få så stort et tilskud til at flytte arbejdspladser fra et udkantsområde til et andet”.

Læs også