Produktchef: Vær opmærksom på lavt proteinindhold

Foreløbige analyseresultater foretaget af Danish Agro viser et lavere proteinindhold i korn end sidste år

Danish Agro er klar med sine foreløbige analyseresultater af årets kornhøst.

Og resultaterne viser, at proteinindholdet i det indleverede korn ligger lavere end sidste år, og det skal ikke mindst hjemmeblandere være opmærksom på, påpeger man hos Danish Agro.

- Lige nu ser vi et gennemsnitligt indhold af råprotein i hvede, byg, rug og havre, der ligger 0,5–1,0 procentpoint lavere end sidste år. Det er gennemsnitsniveauer, og de ligger lavere end vores forventninger på trods af, at disse har været sat relativt forsigtigt, siger produktchef Arne Ringsing fra Danish Agro i en pressemeddelelse.

Situationen med lavt proteinindhold i kornhøst 2014 stiller, ifølge Arne Ringsing, nogle skærpede krav til de landmænd, der er hjemmeblandere:

- Når indholdet af råprotein er lavere end tidligere, vil dette naturligvis få betydning for svinefoderets sammensætning. Mit budskab er, at alle bør få analyseret deres korn og få deres foderstrategi justeret til, så snart det er muligt, så der korrigeres for det manglende proteinbidrag fra korndelen, siger han.

Kig på eget korn

Arne Ringsing peger på, at det er meget vigtigt, at den enkelte landmands foderstrategi tager udgangspunkt i eget korn og ikke i landsgennemsnit.

- For at få den optimale fodersammensætning skal den enkelte landmands foderstrategi altid tage udgangspunkt i analyser af eget korn. Der er nationale og regionale udsving i det høstede korns kvalitet og proteinindhold, og det er derfor vigtigt, at man ikke indretter sin foderstrategi efter nationale gennemsnit.

Arne Ringsing opfordrer derfor landmænd til at tage kontakt til deres respektive foderleverandør og få foretaget konkrete analyser på kornet.

Læs også