Foreløbige analyseresultater foretaget af Danish Agro viser et lavere proteinindhold i korn end sidste år
Danish Agro er klar med sine foreløbige analyseresultater
af årets kornhøst.
Og resultaterne viser, at proteinindholdet i det
indleverede korn ligger lavere end sidste år, og det skal ikke mindst
hjemmeblandere være opmærksom på, påpeger man hos Danish Agro.
- Lige nu ser vi et gennemsnitligt indhold af råprotein i
hvede, byg, rug og havre, der ligger 0,5–1,0 procentpoint lavere end sidste år.
Det er gennemsnitsniveauer, og de ligger lavere end vores forventninger på
trods af, at disse har været sat relativt forsigtigt, siger produktchef Arne
Ringsing fra Danish Agro i en pressemeddelelse.
Situationen med lavt proteinindhold i kornhøst 2014
stiller, ifølge Arne Ringsing, nogle skærpede krav til de landmænd, der er
hjemmeblandere:
- Når indholdet af råprotein er lavere end tidligere, vil
dette naturligvis få betydning for svinefoderets sammensætning. Mit budskab er,
at alle bør få analyseret deres korn og få deres foderstrategi justeret til, så
snart det er muligt, så der korrigeres for det manglende proteinbidrag fra
korndelen, siger han.
Kig på eget korn
Arne Ringsing peger på, at det er meget vigtigt, at den
enkelte landmands foderstrategi tager udgangspunkt i eget korn og ikke i
landsgennemsnit.
- For at få den optimale fodersammensætning skal den
enkelte landmands foderstrategi altid tage udgangspunkt i analyser af eget
korn. Der er nationale og regionale udsving i det høstede korns kvalitet og
proteinindhold, og det er derfor vigtigt, at man ikke indretter sin
foderstrategi efter nationale gennemsnit.
Arne Ringsing opfordrer derfor landmænd til at tage
kontakt til deres respektive foderleverandør og få foretaget konkrete analyser
på kornet.