20.000 svin aflivet i danskejet svinebesætning

Der er konstateret afrikansk svinepest i danskejet besætning i Litauen

Der er konstateret afrikansk svinepest (ASF) på den danskeejede Rupinskai Farm i Litauen, der ejes af investeringsselskabet Idavang. Det skriver Business.dk.

Veterinærmyndighederne i Litauen og ledelsen på Idavang har ifølge Business.dk aflivet samtlige 20.000 svin i besætningen. Det sker efter, at 60 dyr i sidste uge blev fundet døde – og man konstaterede, at der var tale om den frygtede sygdom.

Hos Idavang er man nu i gang med at undersøge, hvor smitten kommer fra. For at finde ud af det, har Idavang hentet en dansk dyrlæge til Litauen. Farmen ligger i et område, hvor der i foråret har været udbrud af svinepest blandt vildsvin.

- Siden dengang har vi haft højeste sikkerhed. Der er bygget hegn omkring farmen, og ingen af vores medarbejdere har svin på bopælen. Derfor er vi lige nu et stort spørgsmålstegn og forstår ikke, hvor smitten kommer fra, siger Jytte Rosenmaj til business.dk. 

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også