Forfølger finish til kundens maskinhus

Tre år efter overtagelsen af Laverda-fabrikken i Norditalien er Agco nået langt med moderniseringen af sin europæiske fabrik

Det er højsæson for handel med mejetærskere lige nu og i månederne umiddelbart efter høst. Længe før de første møtrikker på soldkassen er spændt fast, sættes der navn og adresse på den solgte maskine, og dermed er den præcise specifikation på maskinen også bestemt, før den gestalter sig på samlebåndet hos Agcos fabrik i Breganze, Norditalien.

- Agco, der efter opkøbet af den tidligere Laverda-fabrik, flyttede hele sin mejetærskerproduktion til Breganze, har nu kun efterladt en udviklingsafdeling på domicilet i Randers, den tidligere Dronningborg-fabrik, forklarer Adam Sherriff.

Han har gennem mange år været stærkt involveret i udviklingen af Agcos mejetærskere, der i dag markedsføres under navnene Fendt og Massey Ferguson samt, efter aftale med de tidligere ejere, også Laverda.

- Produktionen af mejetærskerne foregår endnu i serier, ned til fire maskiner af samme model pr. serie. Det er vi i fuld gang med at ændre, så enhver maskine produceres direkte på den enkelte kundes konkrete specifikationer, hvor der er navn og nummer på kunden i samme øjeblik, vi begynder at bygge maskinen, forklarer han.

Læs mere om fabrikken i Breganze i Italien – som Effektivt Landbrug har besøgt – i weekendens udgave af Effektivt Landbrug.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også