Selv om der er afsat penge til mere økologisk mad i de offentlige køkkener, bliver de langt fra brugt optimalt, lyder kritikken
Regeringen har en målsætning om, at der skal være mindst
60 procent økologi i de offentlige køkkener.
Men selv om der er afsat penge til området, bliver de ikke
brugt optimalt, lyder kritikken nu fra flere sygehuse. Hospitalerne er nemlig
bundet af store indkøbsaftaler, der resulterer i, at pengene i mange tilfælde
går til at købe udenlandske økologiske produkter i stedet for danske. Det skriver
DR Østjylland.
For sygehusene afgiver samlet så store ordrer, at det kan
være svært for danske økologer at være med.
- Det giver overhovedet ingen mening. Når hospitalerne går
uden om danske økologer, så giver det både en dårligere kvalitet, dyrere varer
og er stik mod regeringens målsætning om at fremme dansk økologi, siger
cheføkonoma ved Aarhus Universitetshospital Bente Sloth til DR Østjylland.
I Økologisk Landsforening opfordrer man til at overveje,
om man skal lade være med at lave kæmpeudbud, der kan spænde ben for dansk økologi.