Udenlandsk økologi på danske hospitaler

Selv om der er afsat penge til mere økologisk mad i de offentlige køkkener, bliver de langt fra brugt optimalt, lyder kritikken

Regeringen har en målsætning om, at der skal være mindst 60 procent økologi i de offentlige køkkener.

Men selv om der er afsat penge til området, bliver de ikke brugt optimalt, lyder kritikken nu fra flere sygehuse. Hospitalerne er nemlig bundet af store indkøbsaftaler, der resulterer i, at pengene i mange tilfælde går til at købe udenlandske økologiske produkter i stedet for danske. Det skriver DR Østjylland.

For sygehusene afgiver samlet så store ordrer, at det kan være svært for danske økologer at være med.

- Det giver overhovedet ingen mening. Når hospitalerne går uden om danske økologer, så giver det både en dårligere kvalitet, dyrere varer og er stik mod regeringens målsætning om at fremme dansk økologi, siger cheføkonoma ved Aarhus Universitetshospital Bente Sloth til DR Østjylland.

I Økologisk Landsforening opfordrer man til at overveje, om man skal lade være med at lave kæmpeudbud, der kan spænde ben for dansk økologi.

Læs også