Mest øko-guld til daginstitutioner

Det er køkkenerne i børnehaver og vuggestuer, der rykker mest på økologiandelen i det offentlige, konstaterer projektleder

Regeringen har en målsætning om, at 60 procent af den mad, der bliver serveret i offentlige køkkener, skal være økologisk i 2020.

Og en liste over spisesteder med økologiske spisemærker i guld, sølv og bronze viser, at daginstitutioner er den gruppe af offentlige køkkener, der løber med langt størstedelen af guldmærkerne. Øko-spisemærket i guld betyder, at køkkenet har en økologiandel på 90-100 procent. Det oplyser Økologisk Landsforening.

- Der er ingen tvivl om, at det er køkkenerne i børnehaver og vuggestuer, der rykker mest på økologiandelen i det offentlige i øjeblikket. Og det er rigtigt dejligt at se, at flere og flere børn får mad på tallerkenen, som er fri for rester af sprøjtegifte og unødige tilsætningsstoffer, siger projektleder i Økologisk Landsforening Dorthe Kloppenborg i en pressemeddelelse.

Ifølge Økologisk Landsforening har 700 spisesteder – både private og offentlige – i dag det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze.

Læs også