Det er køkkenerne i børnehaver og vuggestuer, der rykker mest på økologiandelen i det offentlige, konstaterer projektleder
Regeringen har en målsætning om, at 60 procent af den mad,
der bliver serveret i offentlige køkkener, skal være økologisk i 2020.
Og en liste over spisesteder med økologiske spisemærker i
guld, sølv og bronze viser, at daginstitutioner er den gruppe af offentlige
køkkener, der løber med langt størstedelen af guldmærkerne. Øko-spisemærket i
guld betyder, at køkkenet har en økologiandel på 90-100 procent. Det oplyser
Økologisk Landsforening.
- Der er ingen tvivl om, at det er køkkenerne i børnehaver
og vuggestuer, der rykker mest på økologiandelen i det offentlige i øjeblikket.
Og det er rigtigt dejligt at se, at flere og flere børn får mad på tallerkenen,
som er fri for rester af sprøjtegifte og unødige tilsætningsstoffer, siger
projektleder i Økologisk Landsforening Dorthe Kloppenborg i en
pressemeddelelse.
Ifølge Økologisk Landsforening har 700 spisesteder – både private
og offentlige – i dag det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller
bronze.