Det bliver nemmere for iværksættere at slå dørene op til en fødevarevirksomhed – eksempelvis en bagerforretning.

Det lover fødevareminister Dan Jørgensen (S), som har åbnet for, at fødevarevirksomheder nu kan sende en digital blanket om virksomheden til Fødevarestyrelsen – og efter få sekunder få svar på, om de kan gå i gang med at lange fødevarer over disken.  

- Erhvervet har peget på en række barrierer for de mange engagerede selvstændige, som bare har rigtigt meget lyst til at fyre op under blusset i deres fødevarevirksomhed, heriblandt at det er for indviklet at anmelde sin virksomhed – også ved ejerskifte, siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Når virksomheden har udfyldt den digitale smørrebrødsseddel med oplysninger om virksomhedens adresse, type og hvornår den åbner, kan elektronikken ifølge Fødevareministeriet umiddelbart vurdere, om virksomheden kan slå dørene op.

- Langt de fleste virksomheder er herefter registreret og omfattet af Fødevarestyrelsens kontrolkoncept. I særlige tilfælde skal Fødevarestyrelsen se nærmere på forholdene, inden virksomheden kan få sit endelige svar, lyder det fra Fødevareministeriet.